U selu Barje Čiflik kraj Pirota počela je zamena azbestnih cevi seoskog vodovoda u dužini od hiljadu metara, a na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koji je JP Vodovod i kanalizacija potpisalo sa ovom mesnom zajednicom.


Predsednik Saveta MZ Jugoslav Petrović kaže da selo u kome živi 220 domaćinstava ima kanalizaciju koja je priključena na gradsku.

– Ovo je jedan od najznačajnijih poslova u selu. Cela mreža je zastarela i napravljena je od azbestnih cevi koje se moraju zameniti.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Zoran Nikolić kaže da ugovor koji je potpisan u januaru ove godine sa ovim selom podrazumeva kompletnu brigu o preuzimanju i održavanju seoskog vodovoda i kanalizacije.

– Obećali smo da ćemo promeniti 1.000 metara azbestne mreže i počela je zamena na prvih 300 metara. Ostatak će biti urađen na jesen kad se skinu usevi sa oranica. Vrednost je oko milion dinara, a radove finansira Vodovod – kaže Nikolić.

Predsednik opštine Pirot Vladan Vasić kaže da je saradnja sa ovim selom dobra, jer je aktivan Savet Mesne zajednice i odbornik u Skupštine opštine Jugoslav Petrović.

– Ovo je jedno od retkih sela u opštini koje ima rešen problem kanalizacije. Rekonstruisan je i kolovoz od Pirota do sela i do Rasnice, očišćeni su odvodni kanali i obnovljen most. Meštani će sada dobiti novu vodovodnu mrežu i neće više piti vodu iz azbestnih cevi – kaže predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari