Promocijom četiri knjige o Ugu Čavezu i izložbom slika „Venecula za XXI vek“ koju je otvorila Dije Nader, otpravnica poslova Ambasade Venecuele, u Trsteniku su otpočeli „Dani Venecu?le“ koji će trajati do 14. juna.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

  Na prijemu koji je tim povodom priređen, predsednik Opštine Trstenik Miroslav Aleksić upoznao je predstavnike Ambasade sa kulturnim manifestacijama koje se tradicionalno održavaju u Trsteniku i zahvalio na inicijativi za organizaciju Dana Venecuele u Trsteniku.

– „Pored „Jefimijinih dana“ i „Savremene srpske proze“ koje se u Trsteniku decenijama organizuju i promovišu srpsku kulturu, drago mi je što će naši sugrađani imati priliku da se u svom gradu, kroz niz manifestacija, upoznaju i sa kulturom naroda Bolivarske Republike Venecuele – rekao je Aleksić.

Otpravnica poslova Nader zahvalila se na logističkoj podršci koju je Trstenik pružio u organizaciji manifestaciji koja je nastala na inicijativu Društva prijatelja latinoameričkih naroda „Simon Bolivar“. Ona je održala i predavanje na temu „Značaj i uspesi Bolivarske revolucije“, a od programa je predviđen plesni nastup grupe „Venecuela“, zatim projekcija filma „Razglednice iz Lenjingrada“ (2007), u režiji Marijane Rondon, a u danima koji slede svake večeri prikazivaće se najistaknutija savremena filmska ostvarenja venecuelanske produkcije, kao što su „Dečak koji laže“, „Večni pepeo“, „Tri dana i 40 godina“, „Svirati i boriti se“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari