U Službi za zdravstvenu zaštitu žena kragujevačkog Doma zdravlja pušten je u rad novi, 3D ultrazvuk, za čiju je kupovinu iz gradskog budžeta izdvojeno 3,2 miliona dinara. Direktor Doma zdravlja dr Zoran Todorović istakao je prilikom puštanja novog 3D ultrazvuka da je reč o aparatu koji ta zdravstvena ustanova do sada nije imala, i koji će, u velikoj meri, unaprediti rad u oblasti zdravstvene zaštite žena u Kragujevcu.

– Ovo je primer dobre saradnje lokalne samouprave, odnosno osnivača, i Doma zdravlja, jer je kupovina ultrazvuka rezultat dogovora i plana koji je zajednički napravljen za ovu godinu. Na ovaj način dobija se kvalitetna prevencija, u isto vreme i dijagnostika, što je važno u praćenju i lečenju pacijentkinja u našem gradu, rekao je Todorović i dodao da je nabavljeni ultrazvuk najsavremeniji aparat koji postiže maksimalne rezultate u ovom trenutku.

Predstavnici gradske uprave ovim povodom navode da je zdravlje oblast gde se ne sme i ne može štedeti, te da grad Kragujevac tu i ne štedi. Otuda je za nabavku najsavremenijeg ultrazvučnog aparata iz gradskog budžeta izdvojeno više od tri miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari