Posle zimskih meseci i novih odrona stanje saobraćajnice u Ribnjaku dodatno se pogoršalo što nam je zakomplikovalo planirani posao, ali smo preduzeli sve potrebne mere da konačno počne sanacija klizišta i rekonstrukcija Donjeg puta u naselju Ribnjak. Već duže vreme stanovnici ovog dela grada imaju velike probleme zbog rizičnog i nebezbednog puta ali početkom realizacije ovih radova najzad se nazire kraj njihovim mukama – kazao je direktor ZIG-a, Goran Višnjić.

Predmetni radovi podrazumevaju pomeranje trase postojećeg puta, izradu potporne konstrukcije od lomljenog kamena u zoni klizišta, izradu drenažnog sistema za sakupljanje podzemne vode, kao i izradu otvorenih kanala sa leve strane puta i novog cevovoda koji skupljaju atmosfersku vodu i odvode je do Dunava.

– Podsećamo da je u zimskom periodu došlo do dodatnog odrona i klizanja kosine na delu Donjeg puta i tom prilikom oštećen je još jedan deo asfalta, što je saobraćaj na ovoj deonici učinilo potpuno nebezbednim i izuzetno rizičnim. Gradska uprava za saobraćaj i puteve je još pre nekoliko godina donela Rešenje o obustavi saobraćaja na predmetnoj lokaciji, međutim, nesavesni vozači su kršili postavljenu saobraćajnu signalizaciju što je dodatno pogoršalo stanje kolovozne konstrukcije, pa je došlo do dodatnog urušavanja puta. Zato su, u cilju bezbednosti učesnika u saobraćaju postavljene i fizičke prepreke kako bi onemogućile saobraćaj na ugroženoj deonici – naveli su iz ZIG-a.

Izvođač radova je DOO „Put-invest“ iz Bačkog Petrovca, vrednost ugovorenih radova iznosi 12.798.750 dinara, a rok završetka je 60 kalendarskih dana.

Dok radovi na rekonstrukciji Donjeg puta ne budu završeni, građani imaju mogućnost da koriste alternativni pravac sa Gornjeg puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari