Počelo drugo polugodište u svim školama na severu Kosova 1Foto: Freeimages/Piotr Lewandowski

U svim osnovnim i srednjim školama na severu Kosova danas je posle tronedeljnog zimskog raspusta počelo drugo polugodište.

Odlukom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zimski raspust produžen je za nedelju dana zbog epidemije gripa u nekim delovima centralne Srbije.

Do kraja nedelje rukovodstvo škola odlučiće na koji način će nadoknaditi pet radnih dana, kazala je načelnica Školske uprave Ministarstva prosvete u Kosovskoj Mitrovici Jasmina Dedić.

Prema njenim rečima produžetka školske godine neće biti, a posle donošenja odluke o tome kako će se nastava nadoknaditi škole će svoje predloge dostaviti resornom ministarstvu na razmatranje.

„Časove mogu da nadoknade radnim subotama ili organizovanjem predčasa kao i produžene nastave radnim danima, a moguće je i skraćenje prolećnog raspusta“, rekla je ona.

U školama na severu Kosova zbog nedostaka školskog prostora radi se u dve smene, a ima i učenika koji putuju do svojih škola, što će otežati organizaciju nadoknade propuštenih časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari