U selu Opornica kod Kragujevca počelo je kopanje prvog arteskog bunara na tom području, koji treba da reši snabdevanje vodom tog mesta. Pomoćnica gradonačelnika za poljoprivredu Snežana Živanović Katić rekla je da su u deset sela na teritoriji Kragujevca u toku radovi na kopanju arteskih bunara.


– Program rešavanja vodosnabdevanja u selima oko Kragujevca kopanjem arteskih bunara realizuje se od 2008. godine. Bunar u Opornici je 67. bušotina urađena u 25 sela u okviru realizacije programa „Rešavanje vodosnabdevanja na selu“ – rekla je Živanović Katić. U ovom selu sa više od 300 domaćinstava, do kraja godine biće urađena još dva arteska bunara. Grad Kragujevac je, kroz Agrarni budžet, ove godine izdvojio 38 miliona dinara za kopanje 23 nova arteska bunara.

Živanović Katić je rekla da svi arteski bunari imaju projektnu dokumentaciju, navodeći da su do sada kompletno završena 32 vodovoda i da 1.600 seoskih domaćinstava već koristi vodu sa ovih bunara. Projekat bušenja arteskih bunara u Opornici realizuju grad Kragujevac i Udruženje građana Opornica, a izvođač radova je „Geo Ing System“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari