Studentske zahteve primila rektorka BU, studenti odustali od protesta ispred Vlade

Ostavite komentar


    1. U tome je i kvaka, jer oni nisu pristali da budu zloupotrebljeni za tudje interese, već im je jedino stalo da se domovi ne zatvaraju, što će na posletku i dobiti.

  1. Dargi studenti i kada se postigne dogovor, oprez, ovi znaju i da se ne pridržavaju dogovora.

  2. Imam ja bolji predlog. Besplatne studije za sve, ali pod jednim uslovom. Završiš redovno godinu i uslovno preneseš dva ispita, maksimalno tri. Sa tim imaš pravo da te i sledeću godinu država finansira, te imaš pravo na studentski dom. Ukoliko ne ispuniš obaveze, sam plaćaš školovanje i nemaš pravo do ispunjavanja svih uslova na bivanje u domu.

    1. Pa tako je i sada. Nema Doma za losije studente. Cak se pomalo bezobrazno brucosima dodeljuje samo dom na Karaburmi koji ima zajednicke toalete i kupatila! A ako padnes godinu automatski te prebacuju na samofinansiranje. Na budzetu i u Domu studiraju oni najrevnosniji.

  3. 1961. je izaslo, na ulice Beograda, oko 150.000 ljudi zbog ubistva Lumumbe. Mozete vise? Eto, dao sam vam motivaciju. Nema na cemu.

  4. U ovoj situaciji su zahtevi studenata apsolutno neprihvatljivi.

    1. Prvoborac čestitam ti 04.Jul.
      A 21.06. su bili prihvatljivi IZBORI?
      Od tog dana do tvog praznika je ČETRNAJEST dana.Vreme je to inkubacije.

      1. Netačno, vreme inkubacije se smanjilo na 4 do 5 dana, tako da to nema više nikakve veze sa izborima.

    2. Neko pokusava da izmanipulise situacijom a zna se i ko.Karakteristicno za opoziciju

  5. Ova mlada generacija je vrlo razocaravajuca i sebicna izasli su na ulicu sada samo zato sto su oni licno pogodjeni a kao da ne vide zemlju u kojoj zive i sta se desava oko njih…..

    1. A da li ste vi izasli na ulicu ili uradili bilo sta kako bi pomogli celom drustvu?

      1. Jesam izlazio sam kad sam bio u njihovim godinama i bio jedan od prvih koji je 5 oktobra usao u Majke Jevrosime i smirivao masu da ne poubija policajce tada…..A sto se tice danasnjih studenata evo kao sto mozete da vidite cim im je vlast popustila i rekla im da mogu da se vrate u studentske domove oni se razilaze i kao da nista nije bilo jer ih ocigledno nisto drugo u ovoj zemlji ne pogadja sem licnih interesa….

  6. Podrska studentima,ne odustajte ,mi cemo vm se pridruziti.Zivimo svi u haosu od drzave.

  7. Gde ste studenti kada se odlucuje o sudbini drzave,o borbi za demokratiju? Samo kad su vasi licni interesi ugrozeni,znate da se organizujete. Mozemo li tako popraviti Srbiju? Tesko,ali,zarad mira vlasti,dobicete sve sto ste trazili i zadrzati svoje privilegije koje vam poreski obveznici obezbedjuju.

  8. Tužno je da nisu svesni kakvu snagu imaju i šta sve mogu postići ako su jedinstveni i dosledni.

    1. Itekako su svesni, da mogu biti zloupotrebljeni kao i puno puta do sada, za tudje ciljeve, i dnevno političke svrhe.

  9. E moji studenti, opet ste namagarčeni. Kakva rektorka. Nema ona petlju.

  10. Studenti jel hoćete i muzičku želju da vam ministar otpeva pesmu.
    E pa Sarcevicu jako lepo peva ali ga nije lepo slusati.

  11. Razumem ja vas ali morate vi da shvatite radnicku klasu….ne mozemo se vracati kuci peske zbog vasih zahteva…

  12. Hrani decu,pa šalji u Nemačku,Srbija se urazumit ne može!

  13. Deco, budite oprezni. Neće vas javno progoniti, već u tišini, u sumrak, kada ste sami i kad niko ne vidi, ne čuje i ne zna. Govorim iz svog poodavnog studentskog, a i živtnog iskustva iskustva. Magla i zaglušje su njihova životna sredina, tada su najopasniji – jer nisu baš vidljivi.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.