Samo nekoliko meseci pošto su se vratili sa pohoda na Karakorum, alpinisti subotičkog planinarskog kluba Spartak krenuli su u osvajanje drugog aplinističkog trofeja. Četvoročlana ekspedicija u čijem su sastavu Viktor Štajnfeld kao vođa ekipe, Branko Kockarević, Nikola Kujundžić i Stevan Vidaković juče je počela osvajanje Akonkagve, najvišeg vrha Argentine, visokog 6.

Samo nekoliko meseci pošto su se vratili sa pohoda na Karakorum, alpinisti subotičkog planinarskog kluba Spartak krenuli su u osvajanje drugog aplinističkog trofeja. Četvoročlana ekspedicija u čijem su sastavu Viktor Štajnfeld kao vođa ekipe, Branko Kockarević, Nikola Kujundžić i Stevan Vidaković juče je počela osvajanje Akonkagve, najvišeg vrha Argentine, visokog 6.962 metra. Ovaj čuveni vrh najvišeg planinskog lanca u Argentini poznat je po svojoj ćudljivosti i jakim vetrovima koji na njemu često duvaju, pa je za prekaljene alpiniste njegovo osvajanje poseban izazov. Inače, subotički alpinisti iza sebe imaju osvojene gotovo sve najveće svetske vrhove, uključujući i Mont Everest.
Pohod na Akonkagvu su delom finansirali sami članovi ekspedicije, a delimična podrška stigla je iz kompanije Zlatibor Voda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari