Pred Okružnim sudom u Valjevu juče je počelo suđenje ocu i sinu, Miladinu (70) i Dušku (31) Aranutoviću zbog ubistva i pokušaja ubistva mladića sa kojim su se potukli zato što su galamili pod njihovim prozorom. Miladin je optužen da je 20. decembra 2006. godine hicem iz pištolja usmrtio Dejana Savića (21), dok je Duško pokušao da ubije Ivana Mitrovića (22) iz Valjeva.

Pred Okružnim sudom u Valjevu juče je počelo suđenje ocu i sinu, Miladinu (70) i Dušku (31) Aranutoviću zbog ubistva i pokušaja ubistva mladića sa kojim su se potukli zato što su galamili pod njihovim prozorom. Miladin je optužen da je 20. decembra 2006. godine hicem iz pištolja usmrtio Dejana Savića (21), dok je Duško pokušao da ubije Ivana Mitrovića (22) iz Valjeva. Tragediji je prethodila tuča Miladina i Duška sa grupom mladića iz susedstva, koji su se pripiti vraćali sa proslave Svetog Nikole i galamili pod prozorom Aranutovića. Tuča je počela na parkingu između zgrada u kojem Aranutovići stanuju, a u kojoj je deblji kraj izvukao Duško. Duško se vratio u stan, uzeo pištolj i u nastavku obračuna ranio Mitrovića, a potom pobegao u zgradu u kojoj stanuje. Njega su pojurili drugovi povređenog Mitrovića, a jednog od njih, Dejana Savića, Miladin je hicem iz svog pištolja teško ranio u glavu, dok je Lazara Prodanovića (23) lakše povredio. Od posledica ranjavanja Savić je nekoliko dana kasnije preminuo u beogradskom Urgentnom centru.
Na jučerašnjem glavnom pretresu, Aranutovići su se branili time da su prilikom tuče njihovi pištolji sami opalili, te da nisu imali nameru nikoga da povrede već da napadače samo zaplaše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari