Počelo uređenje Savske ulice: Do kada neće saobraćati tramvaji? 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Počelo je uređenje Savske ulice u Beogradu, a tokom izvođenja radova od zgrade pošte do zone raskrsnice sa Ulicom Nikolaja Kravcova, biće promenjene linije javnog prevoza. Zbog radova koji će trajati do novembra tramvaji neće saobraćati, a grad obećava da će Savska dobiti novi izgled.

Tokom radova na rekonstrukciji tramvajske pruge i kontaktne mreže u Savskoj ulici (deonica od Savskog trga do Gazele), od 3. avgusta do 1. novembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi podrazumevaju zauzeće desne kolovozne trake u Savskoj ulici, na delu od Savskog trga do zone raskrsnice sa Ulicom Nikolaja Kravcova (gledano u smeru ka Gazeli), kao i krajnjih levih saobraćajnih traka uz tramvajsku bašticu Savske ulice, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom Nikolaja Kravcova do zone raskrsnice sa Drinskom ulicom, prenosi N1.

Kompanija Beograd na vodi je prošle godine saopštila da će finansirati radove u Savskoj ulici koji će, pored nove stanice gradskog prevoza, u narednim fazama obuhvatiti postavljanje novih trotoara, rasvete i sadnju bujnog zelenila.

Tokom radova doći će do obustave tramvajskog saobraćaja u Savskoj ulici, kao i promena u radu autobuskih linija:

– tramvajska linija 11 će u oba smera saobraćati trasom: Karađorđeva – Zemunski put – Stari savski most – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina i dalje redovno;

– tramvajska linija 12 će u oba smera saobraćati sledećom trasom: Nemanjina – Karađorđeva – Zemunski put – Stari savski most – Milentija Popovića – Bulevar Milutina Milankovića – Đorđa Stanojevića – Bulevar heroja sa Košara – Most na Adi – saobraćajnica pored hipodroma – Vladimira Radovanovića – Požeška – Banovo brdo;

– autobuska linija 36 će u smeru ka Gazeli saobraćati na sledeći način: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Mihaila Bogićevića – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;

– autobuske linije 51, 511 i 601 će u smeru ka Gazeli saobraćati od terminusa „Beograd na vodi” na sledeći način: Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska i dalje redovno, dok će u smeru ka gradu saobraćati redovno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari