Protest „Mame su zakon“: Bebe da se rađaju a sićom nas gađaju“ (Video)

Protestna šetnja trudnica i porodilja "Mame su zakon" završena juče pred zgradom Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Ko god je nezadovoljan ima pravo da protestuje, ali ovo je suvise politizovano. Majke protestuju a da i same ne znaju nista o novom zakonu, dok ih opozicija istura kao orudje za njihovu politicku borbu.

    1. Prema peezimenu imaš makar mitološko istprijsko nasleđe koje govori da si izdajnik Brankoviću.

    2. Pa po tebi je REŠAVANJE životnog pitanja politika. Samo da ne diramo AV , čija je politika doživela debakl u svim sferama života

    3. Zakon za podsticaj radjanja protiv bele kuge (Savet za demografiju, predsednik Vučić) je na brzinu donet u uskom krugu bez široke javne rasprave-debate, prvenstveno kroz Narodnu skupštinu. Finansijska podrška za treće dete od 12.000 din, i 18.000 din za četvrto dete svaki mesec na 10 god – najviše će podsticati radjanje kod Albanaca, Roma, Bošnjaka… koji imaju nadprosečan natalitet, a najmanje će koristiti protiv bele kuge kod Srba zbog uticaja vere, tradicije, kulture…). Zato je trebalo da se donese: 1). :sistemsko rešenje za celu Srbiju – prvenstveno kroz dečji dodatak po braćnom paru – a ne po broju dece, bez obzira na nacionalnost i veru (to je ramnopravnost);
      2). Da Srpski narod (Srbi) u organizaciji sa SPC, Dijasporom i simboličnim prilozima (siromašni oslobodjeni) organizuju SRPSKI FOND ZA PODSTICAJ RADJANJA PROTIV BELE KUGE, da se posebno izdvoji finansijski dodatak za svako dete kod srpskih bračnih parova? Nacionalne manjine mogu da formiraju svoje fondove ako hoće enormni natalitet? Sledi opširnije obrazloženje ….

    4. Ne znaju da primaju 1000 din mesecno? Koliko prava treba da se zavrsi da bi znao da to ne pokriva nista? A minimalno im uzimano 15000 mesecno dok su radile za poreze i doprinose… Ovi su im ukrali njihove pare i to trudnicama i porodiljama, a ti ih brani

    5. Gospodine Brankovicu, treba da Vas je sranota? Vi, ocigledno niste obavestenl koliko kosta finansijski briga o deci. Kako majke vredjate da ih opozicija predvodi. Ko ste Vi, iza tog imena i prezimena u da li Vi, imate decu ili unucice. Da se javno izvinite majkama za izrecene nepristojne izrecene optuzbe. Koga Vi, zastupate? Sran da Vas bilo, svaka je majka, majka, i ima pravo bilo kojoj vlasti da trazi ono sto joj pripada.

  2. Da li su majke pre ovog protesta upoznate sa novim zakonom? Da li razumeju sustinu zakona(izbegavanje zloupotreba od strane poslodavaca)? Da li znaju da je pomoc drzave po novom zakonu i povecana za majke i decu?

    1. Povecano? Mozete li mi objasniti sta je povecano? Jednokratna pomoc koja je samo posluzila za zamazivanje ociju javnosti… A ustvari ce se ta jednokratna pomoc isplacivati od onoga sto je zakinuto od plata porodiljama… Ko se samo toga dosjetio?

  3. Porodilje i mala deca su ranjive socijalne grupe i treba jako voditi računa o njihovim interesima, nije mi jasno zašto odmah protest i da li su se pojedinačno ili grupno obraćale institucijama ako smatraju da im je nešto zakinuto?

    1. Ovo je gluplji komentar,cak i od predstavnice vlade…Gde Vi zivite?Jel’ znate da je zakon prihvacen i da se primenjuje?Damo,uzmite svoj sendvic,zasluzili ste ga…

  4. Pa danas ostani trudna, na zalost dobro se ljudi i snalaze kako je sve skupo, pogotovo za decu.

  5. Zalosno za m
    ajke koje radjaju.Ministarka Slavica Djukic-Djokovic-Dejanovic nema tih problema jase ovaj narod i misli da su majke njeni pacijenti.Ona ne brine za svoje unucice, oni su u Lisabonu sa tatom i mamom. Uvek kada se pomene bebi afera-otmice beba u porodilistima neke sile je teraju da sama prica o populaciji i natalitiretu, da bi svoju umesanost u prikrivanju otmicara u KC Kragujevac koja je smenjena 2000 godine, a 2006 godine u svojstvu svedoka ored Opstinskim sudom u Kragujevcu izjavika na zapisniku pred sudijom krivicarom Milom Froku, da je nasledjena praksa spaljivanja beba u krematorijumu kao sto se to radilo i u drugim centrima. Ovoj nenormalnoj zeni da verujete kada prica ovakve homicidne zlocine, da vam ona promeni Zakon o finansiranju porodica.Nju nije sramota“, jer joj je pendzetiran obraz. Ona nas kroz
    njenu partiju SPS, godinama jase i zaludjuje. Postovane majke za vasa prava morate protestima da se borite, kao i mi na hiljade roditelja o Zakonu o otetim bebama. Istraje, niste same.

  6. Ko veruje ninistarki Slavici da ce biti izmenjen zakon dozivece onu barosnu ne lipsi magarce do zelene trave.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.