Zaposleni u Javnom novinskom izdavačkom preduzeću Pančevac podneli su juče krivičnu prijavu Odeljenju za privredni kriminal Policijske uprave Pančevo u kojoj su naveli da su njihove bivše kolege koje su pokrenule novi list Pančevac pres zaposele deo poslovnog prostora Pančevca, ukrale fiskalnu kasu i odvode klijente koji žele da daju oglas u Pančevcu u nove novine.

Zaposleni u Javnom novinskom izdavačkom preduzeću Pančevac podneli su juče krivičnu prijavu Odeljenju za privredni kriminal Policijske uprave Pančevo u kojoj su naveli da su njihove bivše kolege koje su pokrenule novi list Pančevac pres zaposele deo poslovnog prostora Pančevca, ukrale fiskalnu kasu i odvode klijente koji žele da daju oglas u Pančevcu u nove novine. Policija je već tokom jučerašnjeg prepodneva bila u Pančevcu i utvrdila da je ranija fiskalna kasa prekodirana i da se neovlašćeno koristi u ime preduzeća Pančevac Pres.
Biljana Bulatović Pajić, koja je jedna od osnivača novog preduzeća i istovremeno direktorka Pančevca, izjavila je za Radio Pančevo da je obavestila opštinu Pančevo, policiju i inspekcijske organe o dešavanjima u Pančevcu i da od opštine očekuje instrukcije.
Marija Andrić koja je takođe jedna od osnivača Pančevac presa nije želela da komentariše navode iz prijave.
Nakon prodaje Pančevca, 14. februara, kada je najstariji nedeljnik kupila izvesna Cvijeta Marković iz Beograda, list je napustilo dvanaestoro zaposlenih, koji su sastavni deo konzorcijuma koji se nadmetao za kupovinu lista na aukciji. Oni su u okviru prostorija Pančevca otvorili posebno odeljenje u kojem, navodno vukući ljude za rukav, obavljaju prijem oglasa u ime Pančevac pressa, dok je ostatak zaposlenih u Pančevcu odlučio da sačeka da nova vlasnica preuzme novine i da čuju kakvi su joj dalji planovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari