Protest „Mural mora pasti“: Najveći mural ratnim zločincima je ovaj režim, to je mural devedesetim

Grupa okupljenih skandirala Ratku Mladiću

Ostavite komentar


  1. Nekome je bio interes da pokrene pitanje murala bas u ovom trenutku. Mladic je odavno podelio Srbiju i izbacio na povrsinu organizacije koje ga koriste za svoje politicke akcije. Ne zna se koja je od ove dve grupe gora, Lecijatan ili Aidina. Ni jedna ni druga ne u ovom slucaju ne doprinose civilizovanom dijalogu, obe su znak trulog sistema vlasti ali i opsteg stanja naroda. Kada kultura dozivi drastičan pad ne mogu se ocekivati drugacija iskazivanja nezadovoljstva do bacanje jaja, krecenje, toljage, bakljade i slicni manifesti politickog bunta. Da je srece vlast je radi “ mira u kuci” morala vrlo pazljivo prefarbati mural jer on nije izraz umetnicke kreativnosti vec sasvim nepotrebna politicka provokacija. Ali, kako ocekivati od vlasti koja na dnevnom nivou izbacuje najopskurnije politicke etikete neki promišljen gest.

  2. 50 naspram dva miliona a zasto nisu istakli transparen sve zrtve i bosanaca i srba i hrvata i albanaca

  3. Bace kosku da se narod kolje a onda zamaskiraju mnogo krupnije stvari. Nikad nama neće doći pamet da ne trošimo energiju i ispaljujemo ćorke, već viđeno.

  4. Bolje bo bilo da se bavite poskupljenjima na dnevnom nivou nego śto protestujete zbog murala. Briga običan narod i za R.M i za ostale slične njemu. To je davno zavrśena priča. Skrećete pažnji i vi i vlast na gluposti umesto da se bavite životnim stvarima.
    Prosto pomialim da ste u dogovoru sa vlastodršcima

  5. Balkan! Igra muralima, da bi skrenili paznju na dnevne probleme i borbu za goli zivot! Sukobi devedesetih medju narodima koji su ziveli zajedno, bili su nepotrebni a u interesu pojedinaca I stranih mentora!

  6. Bas gledam vesti. Kod murala je sve mirno. Malo je policije. Vulin bio na trenutak. Dakle, sve su to pozitivni znaci: Vucic je odlucio da se mural ukloni! Samo jos da ukloni i Simu Spasica, pa bog da nas vidi!

  7. Gde je predsednik,zamenik,GL. arhitekta,gradski sekretar komunalno gradjevinski,komunalna policija,pred.opstine vracar,komunalna inspekcija,savet zgrade..bilo Ko ovim moze da se bavi,,,a Sta CE Tu pred. drzave ,zar nema vaznije teme I posla ????

  8. Samo stotinak gradjana? Kakva sramota od nacije! Zato i zaslužuju takav režim po meri njihove svesti. Zašto se nisu više angažovale takozvane opozicione stranke? Ili su i one u devedesetim godinama?

Ostavite komentar


Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.