Rešavanjem testa iz srpskog jezika, juče je počelo polaganje završnog ispita u avgustovskom roku, na koji se, prema procenama Ministarstva prosvete izaći nešto više od 1.200 učenika.

Pomoćnik ministra prosvete za osnovno obrazovanje Ljubiša Antonijević izjavio je juče da se za polaganje u Beogradu prijavilo 136 đaka, koji su zbog bolesti i drugih opravdanih razloga bili sprečeni da polažu malu maturu u junu. On je kazao da je među učenicima koji polažu završni ispit u avgustu tridesetak iz poplavljenog područja i oni će ravnopravno sa ostalim đacima konkurisati za preostala mesta u srednjim školama. Ukoliko bude potrebno i ako budu imali dovoljan broj poena, moći će da se upišu kao prekobrojni u škole u kojima su mesta popunjena u prvom krugu.

Đaci danas polažu test iz matematike, a sutra kombinovani. Preliminarni rezultati avgustovskog završnog ispita biće objavljeni u školama 21. avgusta, a konačni 23. avgusta, kada je i rok za predaju popunjene liste želja za upis u srednje škole. Upis učenika biće 27. i 28. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari