Ambasador Turske Ahmed Suhu Umar i vojni ataše Jucel Keles posetili su opštinu Inđija. U razgovoru sa zamenikom predsednika opštine Sinišom Filipovićem i direktorom Turističke organizacije Borisom Paškom, turski zvaničnici informisali su se o potencijalima ove sremske opštine i nagovestili mogućnost saradnje.

 Poseban predmet njihovog interesovanja bila je Bitka kod Slankamena, koja se odigrala na Preobraženje 1691. godine, gde je izginulo više hiljada turskih, srpskih i austro-ugarskih vojnika. Ova dva zvaničnika sa porodicama obišla su spomenik kao i druge istorijske znamenitosti Starog Slankamena.

– S vremena na vreme obilazimo istorijske znamenitosti, pa smo tako došli da obiđemo i Stari Slankamen. U Inđiji smo pored toga videli i da je ovo jedna od najboljih opština u Srbiji, a sa zamenikom predsednika smo razgovarali o mogućnostima saradnje u više pravaca – rekao je tom prilikom turski ambasador u Beogradu Ahmed Suhu Umar. Zamenik predsednika Opštine Inđija Siniša Filipovićnajavio je da će uskoro biti upriličena nova poseta turskih zvaničnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari