Početak koncerta Slobodana Trkulje i „Balkanopolisa” u Kragujevcu tri puta pomeran da bi se poklopio sa skupom protiv litijuma (FOTO) 1Foto: Z. S. M.

Večeras je u Kragujevcu na platou kod Robne kuće u centru grada zakazan protest protiv litijuma od 19 sati a početak koncerta Slobodana Tkulje i „Balkanopolisa” na Đačkom trgu u 18 sati i 30 tri puta je „pomeran” kako bi se „poklopio” sa održavanjem večerašnjeg skupa.

Kao što je Danas pisao protest protiv rudarenja litijuma pod sloganom „Poziv na odziv” zakazan je još pre 8 dana u utorak, 30. jula na platou kod Robne kuće u 19 sati. Na njemu su najavljeni govornici aktivisti Ljiljana Bralović iz Pranjana i Ivan Milosavljević Buki iz Petrovca na Mlavi.

U ponedeljak, 5. avgusta mediji su dobili najavu održavanja koncerata na Trgu ispred Prve gimnazije u okviru Kragujevačkog kulturnog leta na kome će se održati koncerti: Slobodana Trkulje i „Balkanopolisa” (7. avgust), benda „Blue stripes” (8. avgusta) i Sergeja Ćetkovića (9. avgusta) a početak svih koncerata je bio u 21 sat.

Potom je Dom omladine, organizator Kragujevačkog kulturnog leta poslao mejl sa obaveštenjem da se početak večerašnjeg koncerta Slobodana Trkulje i „Balkanopolisa” pomera za 20 sati.

Juče oko 15 sati je sa vibera Grada Kragujevca stigao i poziv na koncert Trkulje i „Balkanopolisa” sa naznakom da je on u 20 sati.

I, onda je počelo. Oko 16 sati i 30 minuta medijima je stigao mejl da se koncert Trkulje i „Balkanopolisa” prvo pomera za 19 sati a potom oko 18 časova još jedan da je koncert ipak pomeren za 18 sati 30 minuta.

Organizator Kragujevaćkog Kulturnog leta i koncerata na njemu Dom omladine ni u jednoj od tri najava izmene termina nije naveo razlog zbog čega se koncert „pomera”. Ostali koncerti u okvoru ove manifestacije „Blue stripesa” i Sergeja Ćetkovića, sutra i prekosutra, ostali su zakazani za „standardnih” 21 sat.

Već sinoć na društvenim mrežama duhoviti Kragujevčani su pokrenuli „igricu” – „Pogodi kad počinje koncert?” sa fotografijama plakata za nastup Trkulje i „Balkanopolisa” na kojima se vide sve četiri satnice njegovog početka.

Do sada su, od početka prošle nedelje u okolini Kragujevca već održani protesti protiv litijuma u Aranđelovcu, Topoli, Rači, Kniću i Rekovcu.

Odbornička grupa „Kragujevačka incijativa” poslala je juče zvanična pisma ambasadama SAD, Velike Britanije i Nemačke sa pitanjem kakve su stvarno namere sa istraživanjem i rudarenjme litijuma u Srbiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari