Početak rada na novoj predstavi 1

U novoformiranoj ustanovi Narodno pozorište Timočke Krajine –Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u Zaječaru ovih je dana dosta posla.

Minulog vikenda organizovali su 22. “DENS” – Međuokružnu smotru dečjeg narodnog stvaralaštva „Dens“ u Gradskovu na kojoj je nastupilo oko 250 dečaka i devojčica iz devet folklornih grupa iz Zaječara , Negotina, Knjaževca i Boljevca, prikazavši tom prilikom deo blaga iz bogate riznice kulturne tradicije Timočke Krajine. U subotu je takođe organizovana i audicija za gradski hor, na kojoj je od dvadesetak prijavljenih izabrano 13 pevača, a sutra će biti organizovana audicija za omladinski gradski folklor, za danas je najavljena pres konferencija kojom će biti ozvaničen početak rada na novoj pozorišnoj predstavi.Time se uz rad na obnovi nekoliko dečijih predstava, ostvaruju aktivnosti najavljene na nedavnoj konferenciji za novinare održanoj u zaječarskom pozorištu. Danas će o pripremi nove pozorišne predstave, reč je o drami Bizarno, govoriti v.d. direktora pozorišta Vladimir Đuričić i dramski pisac i direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, Željko Hubač. Bizarno je do sada postavljano u BiH i u Srbiji, a prošlog leta igrano je u tokijskom teatru „A La Place“. Hubačev nagrađivani tekst koji je u „American Theatre Magazin“ februara 2010. okarkterisan kao “crnohumorna fuga o smrti, koja se odvija na različitim nivoima jednog solitera u kojem žive narkomani, sponzoruše i mafijaši, a kroz koju provejava zanimljivo plasiran osećaj neizbežnosti tragičnog ishoda” na sceni zaječarskog pozorišta oživeće glumci Miloš Đuričić, Miloš Tanasković, Ana Tanasković, Jelena Rajić i Vujadin Milošević.

Ljubitelji pozorišta će u aprilu u zaječarskom pozorištu moći da pogledaju Art u izvođenju Laneta Gutovića, Nebojše Dzgalića i Milana Prljete, Violinistu na krovu Music and drama lab, Savršen kroj Zvezdara teatra, Nisam lud da umrem gladan Pozorišne produkcije opštine Krupanj, Iz početka nezavisne produkcije i dve predstave zaječarskog teatra – Ko je ovde kriv i Uspavana lepotica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari