Posle kraćeg zatišja počinju dani raspleta u Partizanu. Najveća kriza u novijoj istoriji crno-belih kulminirala je pre dve nedelje, kada je (zbog dugačkog jezika) smenjen trener Aleksandar Stanojević, pre kojeg su, zbog iste konfrotacije sa predsednikom Draganom Đurićem, „šut kartu“ dobili sportski direktor Mladen Krstajić (javno ustao protiv bivšeg šefa, pitavši ga između ostalog, „gde su pare“ zarađene od Lige šampiona i stalne prodaje igrača) i Đurićev savetnik Nenad Bjeković (vrhuška „parnog valjka“ ga označila kao tajnog inspiratora „propalog puča“), ali će tek Skupština kluba pokazati ko je konačni pobednik, a ko gubitnik u dugo tinjajućem sukobu u Humskoj, odnosno spoljnom „ratu“ za Partizan.


Upravni odbor srpskog šampiona danas bi trebalo da se sastane i odredi datum sednice najvišeg klupskog tela, koja se saziva jednom godišnje, ali u 2011. nije ispoštovana ta odredba Statuta. Mada joj je zvaničan povod usklađivanje akata sa odgovarajućom zakonskom regulativom u sportu, Skupština bi prema svim najavama trebalo da dovede do konačnog „obračuna“ prvog čoveka crno-belih i njegove „vlade“ s opozicijom oličenom u oteranom trilingu, pošto sve informacije iz izvora bliskih Partizanu ukazuju na to da će na istom mestu biti pokrenuto pitanje odgovornosti Đurića i UO.

Do tog februarskog dana (verovatno u prvoj polovini meseca ili malo kasnije) trajaće, odavno započeta, ljuta borba za glasove, odnosno skupštinu većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari