U novosadskom ataru početna cena zakupa od 20 do 200 evra po hektaru 1foto: 025info

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević doneo je odluku o objavljivanju oglasa o davanju u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u novosadskom ataru na rok od jedne do 15 godina.

Prema oglasu, u zakup je ponuđeno 1.329 hektara u 16 katastarskih opština. Početna cena zakupa kreće se od nešto manje od 20 evra do nešto više od 200 evra po hektaru, odnosno od 2. 161 do 26.693 dinara po hektaru. Zakupnina će, kako se navodi u oglasu, biti obračunata u evrima po srednjem kursu NBS, a plaćaće se u dinarima.

Veličina parcela je različita i uglavnom se radi o njivama do 10-tak hektara. Najmanja je u Kisaču 0,0129 hektara do 49,59 hektara u katastarskoj opštini Novi Sad 3.

Sudeći po tome što se za sve parcele traži znatno veći depozit od početne cene zakupa, očekuje se da će ponude zakupnina biti znatno veće od startne cene. Lane je prosečna cena zakupa državne zemlje u Novom Sadu i okolini bila između 400 i 500 evra.

Pravo na zakup imaju registrovani poljoprivrednici, kao i pravna lica čiji vlasnik ima najmanje 10 hektara zemlje u katastarskoj opštini u kojoj konkurišu za zakup.

Prijave za zaup zemje primaju se do 29. marta, a otvaranje ponuda u svih 16 katastarskih opština održaće se istovremeno 8. aprila u 9 časova. Obilazak parcela biće organizovan u ponedeljak, 21. marta.

Zainteresovani mogu ostvariti uvid u dokumentaciju, grafički prikaz i spisak parcela u kancelariji broj 11, Gradske uprave za privredu u Rumenačkoj ulici 110, kao i na veb prezentaciji Uprave za poljoprivredno zemljište.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari