Narednih nedelju dana u Zaječaru će se odvijati 7. Međunarodni pozorišni festival za decu „Čar, čar, Zaječar“, koji će zvanično biti otvoren još jednom ovogodišnjom premijerom Pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“. Festival počinje večeras „Zaječarom po braći Grim“ i predstavom „Ivica i Marica“, u režiji i dramatizaciji Saše Latinovića, koju su deca predškolske grupe OŠ „LJuba Nešić“ i glumci zaječarskog Dečijeg centra i pozorišta „Zoran Radmilović“.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

U subotu će glumci Šabačkog pozorišta igrati „Hajduke“ po tekstu Branislava Nušića i u režiji Vladimira Milojevića, a „Čarobnjak iz Oza“ po tekstu Fenka Baumana, adaptacija i režija Miodrag Dinilović, u tumačenju ansambla Kraljevačkog pozorišta je na festivalskom programu u nedelju. Spasoje Ž. Milovanović po motivima Karela Erbena i Mladena Širole priredio je „Dugonju, trbonju i vidonju“, koje je režirao Nemanja Ranković, a igra Narodno pozorište Užice u ponedeljak, 7. decembra. Dan kasnije, Državni kuklen teatar Vidin predstaviće se „Bremenskim muzikantima“ u dramatizaciji i režiji Dimitrija Dimitrova, a u sredu će nastupiti Pozorište lutaka Pinokio Beograd predstavom „Karijus i baktus“ u režiji Stevana Bodrože. Pretposlednjeg dana, 10. decembra Kruševačko pozorište igra „Nemušti jezik“ u režiji Bojana Milosavljevića, a na samom kraju festivala domaće Pozorište „Zoran Radmilović“ igraće Nušićevu „Autobiografiju“ u adaptaciji i režiji Selene Ristić Vitomirović, nakon čega će biti dodeljene festivalske nagrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari