Danas u Kulturnom centru Inđija, u 14 časova, počinje realizacija projekta „Poboljšanje zaposlenosti Roma na teritoriji AP Vojvodine“, pa će tako danas svi oni koji su iskazali želju u proteklih mesec dana da otvore firme ili započnu neki biznis moći da prođu kroz obuku.


Inđija će biti grad domaćin, a skupu su se odazvali Romi iz Pećinaca, Rume i Inđije. Na skupu će pored ostalih biti prisutan i Duško Jovanović, direktor kancelarije za inkluziju Roma APV, predstavnici Sekretarijata za rad, zapošlavanje i ravnopravnost polova i projektni tim. Domaćin skupa je Ninoslav Jovanović, koordinator Kancelarije za inkluziju Roma opštine Inđija.

Projekat finansira Evropska komisije u iznosu od 237.794 evra, u realizaciji Kancelarije za inkluziju Roma APV uz partnersku podršku pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova APV.

Realizacija ovog programa od vitalnog je značaja za poboljšanje socijalne i materijalne pozicije Roma na teritoriji APV, kao i njihovog zapošljavanja, samozapošljavanja i obučavanja. Realizacija projekta se vrši u skladu sa evropskim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari