Tokom protekle noći nabujala voda koja se slivala sa Midžora poplavila je sela Temska i Topli Do, koja se nalaze ispod ovog vrha u pirotskoj opštini.
Kako smo saznali u Opštinskom štabu civilne zaštite, put do Toplog Dola na dva kilometra od sela potpuno je odsečen, a u samom selu vodena stihija je odnela tri vodenice i most.

Tokom protekle noći nabujala voda koja se slivala sa Midžora poplavila je sela Temska i Topli Do, koja se nalaze ispod ovog vrha u pirotskoj opštini.
Kako smo saznali u Opštinskom štabu civilne zaštite, put do Toplog Dola na dva kilometra od sela potpuno je odsečen, a u samom selu vodena stihija je odnela tri vodenice i most. U selu Temska poplavljeno je nekoliko kuća, a u više domaćinstava je prodrla voda u ekonomske zgrade i tom prilikom uginula je živina, a desetina grla stoke je poplavljeno.
Predstavnici Opštinskog štaba civilne zaštite juče ujutro oko 4.30 obišli su Temsku i prema rečima Zorana Gošića iz ovog štaba, nivo vode se naglo povećao u ponedeljak uveče oko 22.30 i na metar se približio do pojedinih kuća. Ekipa štaba je juče obišla i selo Dojkinci na Staroj planini, gde se juče rano ujutro oko dva sata reka Visočica izlila iz korita, ali se brzo povukla. Međutim, kako nam je rekao predsednik MZ sela Dojkinca, Dragan Đorđević, zbog nabujale vode nastala je panika kod meštana koji su preko noći evakuisali stoku iz obora, a nabujala reka poplavila je većinu podruma i odnela delove njiva pored reke kao i most pored zadruge u selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari