Članice Mesnog odbora Kola srpskih sestara u Pirotu juče su bolesnoj i siromašnoj deci uzrasta do 16 godina starosti u tradicionalnoj akciji Kola pred Novogodišnje i božićne praznike, podelile 80 paketa.


– Ova pomoć i pažnja članica Kola koje su nam pomagale i ranije nam jako znači i moj sin se uvek raduje – rekla je primajući paket Gabrijela Kartaljević, čiji jedanaestogodišnji sin Dušan boluje od distrofije mišića. Potpredsednica Mesnog Odbora Kola srpskih sestara u Pirotu Emilija Panajotović kaže da ovakve akcije organizuju svake godine pred novogodišnje i božićne praznike.

– U paketima koje smo podelile nalazi se školski pribor, sredstva za higijenu, slatkiši i nešto odeće. Pakete nam je poslala naša saradnica iz Švajcarske Petrovka Milivojević a firma ‘’Strajt’’ iz Pirota nam je obezbedila i 60 novogodišnjh paketića za decu – kaže Panajotovićeva.

Pirotski Mesni odbor Kola srpskih sestara je nedavno uz pomoć firme ‘’Gali’’ iz Pirota za Dečje odeljenje pirotske Bolnice obezbedio 100 posteljina čija je vrednost oko 200.000 dinara.

– Naš Mesni odbor Kola je članicama Kola srpskih sestara u Kraljevu poslao 10 velikih porodičnih paketa a pripremamo se i da pošaljemo novčanu pomoć jer znamo da im je svaka pomoć dragocena – kaže Panajotovićeva.

Prema njenim rečima, za 18 dece bez roditeljskog staranja koja žive u internatu u Strelcu kraj Babušnice pripremaju novogodišnje pakete, kao i za decu koja se trenutno leče na Dečjem odeljenju pirotske Bolnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari