Danijelu Zejak, direktoricu Specijalne osnovne škole u Leskovcu, u kojoj se školuju deca sa posebnim potrebama ne samo iz grada na Veternici nego i iz drugih središta Jablaničkog okruga, deo pedagoga optužuje da je svojim radom doprinela ozbiljnom narušavanju međuljudskih odnosa, što može da dovede i do velikih problema u realizaciji vaspitno-obrazovnog procesa.

Protiv direktorke i njenih bliskih saradnika oni su uputili krivičnu prijavu policijskim organima, ali i Ministarstvu prosvete. Pre nekoliko dana, na konferenciji za novinare, u sedištu Uprave policije zvanično je saopšteno da je policija podnela devet krivičnih prijava – tri zbog zloupotrebe službenog položaja i šest zbog krivičnog dela falsifikovanja službene isprave protiv Danijele Z., direktorke Specijalne škole u Leskovcu i dve radnice, Nevene S. i Gordane I., a sve prijave su prosleđene istražnom sudiji Opštinskog suda u Leskovcu.

Već nekoliko godina, deo kolektiva škole, među kojima je više profesora, energično traže smenu direktorke Danijele Zejak. U jednom trenutku došlo je čak i do smene i izbora novog direktora, ali je iz Ministarstva prosvete saopšteno da izborna procedura nije sprovedena zakonito. Tako je Zejakova i dalje ostala u direktorskoj fotelji.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari