Podelite svoje iskustvo: Problemi tokom porođaja (ANKETA)

Ostavite komentar


  1. Želim da se nasilju na porođaju stane na kraj. Iznuđivanje mita, korupcija i nasilje su ne svakodnevica nego NORMALA.

  2. Fizičko i psihicko zloostavljanje žena koje se poradjaju je toliko često, da spada pod normalu. Oko 90% porodilja iskusi bar jedan oblik. Porodilista strokava i raspala, kao klanice, hrana (kod većine) bezukusna, nutritivno siromašna i kolicinski nedovoljna. Naravno, u našem mentalitetu je da se žene, kada se pozale ne ovo, prozovu razmazenim!

  3. Zahvaljujući tretmanu na porodjaju(kao prema stoci) nikad više neću roditi dete. Hvala Srbijo što si mi to omogućila.

    1. Preživela sam odvratan tretman i klasično nasilje, uz to apsolutno ignorisanje mog glasa, kakva saglasnost, kakvo informisanje, ta prava postoje samo na papiru. Oduzeto mi je dostojanstvo na sve moguće načine, od pripreme do otpusta, ali im nikada neću dozvoliti da mi oduzmu želju za decom i da mom detetu oduzmu pravo na braću i sestre. Gde ću se porađati sledeći put još uvek ne znam, da li će to biti privatno, kod kuće, u drugim porodilištu, gradu ili državi, ali im ne dozvoljavam da me u jednom danu poraze za ceo život.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.