Kada je Cedevita u 23. kolu izgubila kod kuće od Mega Leksa postalo je jasno da će se u poslednjem kolu odlučivati o tome ko će na megdan Crvenoj zvezdi sa četvrte pozicije u polufinalu plej-ofa, tačnije koja će ekipa, osim crveno-belih, imati prednost domaćeg terena u borbi za mesto u Evroligi naredne sezone. Posle trijumfa Partizana i Cedevite u nedelju (25. kolo) bilo je jasno da će Zagrepčani eventualnom pobedom u Mađarskoj protiv Solnoka obezbediti treću poziciju, dok će u tom slučaju Budućnost i Partizan u direktom duelu odlučiti ko će sa druge pozicije ući u nadmetanje za plasman u finale, čime bi obezbedio učešće u najelitnijem evropskom takmičenju naredne sezone.

Jedino u slučaju da Cedevita izgubi od Solnoka, što uopšte nije nemoguće, pogotovo što mađarski predstavnik u teoriji još uvek ima šanse da se domogne šestog mesta i plasmana u Evrokup naredne sezone, meč između Budućnosti i Partizana odlučivao bi o raspodeli druge i treće pozicije pred plej-of.

– Treba se koncentrisati i dobro pripremiti za Podgoricu. Sećam se meča u Beogradu, koji sam zbog kazne posmatrao iz publike i dobrog suđenja za gostujući tim. Nadam se da će uslovi i tamo biti regularni i da će pobediti onaj ko bude bolji na terenu. Velika je razlika između drugog i četvrtog mesta i taj meč nosi veliku težinu – nije ostavio nikakvu dilemu Duško Vujošević .

Partizan je u seriji od dvanaest trijumfa, dolaskom Džoša Akojona dobio je ne samo u organizaciji igre, već pre svega u šutu sa distance, što je Amerikanac pokazao i na debiju protiv Zadra. Akojon je i u studentskim danima bio poznat po odličnom šutu, što je ove sezone demonstrirao i u Kini.

Vujošević: Rano je za procene

– Još je rano za procene, ali utakmica je nagovestila da smo napravili dobar potez pri izboru plejmejkera, kome će sigurno trebati još vremena da se prilagodi – pohvalio je trener Partizana poslednje pojačanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari