Rezultati, pokazane partije i povrede uoči današnjeg odlaska najboljih srpskih košarkaša na Evropsko prvenstvo, uzrok su nešto opreznijih izjava naših igrača.

Mada je predstojeći šampionat Starog kontinenta u Litvaniji (od 31. avgusta do 18. septembra) zapravo kvalifikacijski za naredne Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, pošto će finalisti obezbediti direktan prolaz, a preostale četiri selekcije mesta na predolimpijskom turniru naredne godine, utisak je da retorika Nenada Krstića i saigrača nije baš u potpunom skladu sa njihovim ambicijama na Baltiku.

Iako u pripremnom periodu određene stvari nisu funkcionisale poput šuta spoljne linije i njene agresivnosti u defanzivi, naročito prilikom rivalske igre dva na dva, što se najbolje videlo u poslednjem duelu sa Francuzima, izabranici Dušana Ivkovića morali bi već na startu prvenstva i meča sa Italijanima (sreda, 14.00) timskim duhom da nadoknade manjkavosti u igri.

– Spremni smo za meč sa Italijanima, koji će za nas biti veoma bitan, ali ne i odlučujući. Očekuje nas veoma naporan šampionat. Pretpostavljam da će takmičenje u Litvaniji biti najteži ispit za ovu generaciju srpskih košarkaša. Naša grupa je svakako za nijansu kvalitetnija u odnosu na ostale tri. Kao kapiten, u ime svih igrača, obećavam da ćemo uložiti svo znanje i iskustvo da bismo ostvarili naš cilj i plasirali se na Olimpijske igre. Uradili smo sve što je u našoj moći da potpuno spremni dočekamo start takmičenja. Jedva čekamo da počne šampionat – naveo je Nenad Krstić, jedan od najboljih evropskih centara.

Srpski košarkaši poslednjih pet dana treniraju u terminima prva tri meča (14.00). Pošto će nakon uvodnog duela sa Italijanima odigrati mečeve sa Izraelom i Letonijom, jasno je koliki će ulog biti u susretu sa četom Simonea Pjaniđanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari