Više od sedamdeset bivših radnika TRUDBENIK GRADNJE i KMG TRUDBENIKA podneli su prošle nedelje Specijalnom tužilaštvu za organozovani kriminal krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje za trgovinu ljudima u restrukturiranju i privatizaciji ove fabrike 2008. godine.

Krivična prijava je podneta protiv odgovornih lica u KMG TRUDBENIKU, direktora Golušin Dragana, predsednika Upravnog odbora i člana Komisije za prodaju Slobodana Đorđevića, kao i direktora TRUDBENIK GRADNJE Nedić Relje, protiv odgovornih lica u Agenciji za privatizaciju, odnosno njenih direktora Vesne Džinić i Miodraga Đorđevića i v.d. direktora Vladislava Cvetkovića i drugih koji su postupaki u privatizaciji i restrukturiranju KMG TRUDBENIKA, članova Vlade od 2007-2008. godine, predsednika Vojislava Koštunice i ministara Mlađana Dinkića, Božidara Đelića, Vuka Jeremića, Dragana Jočića, Dragana Šutanovca, Mirka Cvetkovića, Dušana Petrovića, Milana Markovića, Slobodana Milosavljevića, Aleksandra Popovića, Velimira Ilića, Aleksandra Smiljanića, Predraga Bubala, Rasima Ljajića, Ane Pešikan, Saše Dragina, Zorana Lončara, Snežane Samardžić-Marković, Vojislava Brajovića, Tomice Milosavljevića, Radomira Naumova, Milice Čubrilo, Slobodana Samardžića, i Dragana Đilasa, zatim protiv pomoćnika ministra ekonomije i regionalnog razvoja Josipović Milana, pomoćnika za privredu i privatizaciju ministra ekonomije Ćirić Nebojše, predstavnika kapitala u funkciji Skupštine KMG TRUDBENIK i predstavnika kapitala u funkciji Upravnog odbora KMG TRUDBENIK, protiv odgovornih lica u Deloitte and Touche d.o.o. iz Beograda, Bešlagić Vlade, Kisić Svetlane i drugih odgovornih lica preduzeća Deloitte d.o.o. koje je procenjivalo kapital preduzeća, protiv članova Odbora Narodne skupštine Republike Srbije nadležnog za privatizaciju, koji su bili dužni da vrše nadzor nad primenom odredaba Zakona o privatizaciji, protiv vlasnika Društva za građevinarstvo, transport i usluge MONTERRA d.o.o. Beograd, Dragana Kopčalića i protiv NN lica na odgovornim položajima u Preduzeću i službenim položajima u republičkim organima, institucijama i drugim telima, kojima su se radnici TRUDBENIK GRADNJE blagoverneno obraćali i čiju su blagovremenu pomoć tražili.
Krivičnu prijavu za isto krivično delo pre nekoliko meseci podnelo je i preko sto bivših radnika FGP REKORD.
Činjenično stanje kao u restrukturiranju i privatizaciji FGP REKORD i KMG TRUDBENIK ponovilo se u velikom broju slučajeva u prodaji iz restrukturiranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari