stari savski mostFoto: BETAPHOTO/NENAD PETROVIĆ

Danas je tužilaštvu za organizovani kriminal podneta krivična prijava protiv Aleksandra Šapića i Zorana Radojičića, jer su kao gradonačelnici Beograda dopustili ubrzano propadanje infrastrukture Starog savskog mosta i čime su pribavili drugom pravnom licu imovinsku korist, navodi se u saopštenju mreže Združene inicijative i pokreti (ZIP).

Takođe, kako se navodi, tužili su Nikolu Tatovića, bivšeg sekretara za saobraćaj, Bojana Bovana v.d sekretara za saobraćaj, Aleksandra Milentijevića v.d direktora „Putevi Beograda“, Vuka Jankovića bivšeg direktora JKP „Beograd put“ i Marinu Galić Glamočaliju, v.d. direktorku JKP „Beograd put“.

„Sva tužena lica su svojim tendecioznim nečinjenjem i pasivnim držanjem počinili krivično delo protiv bezbednosti svih Beograđana. Takođe, oni su nevršenjem svojih poverenih dužnosti kao gradski funkcioneri i rukovodioci javnih komunalnih preduzeća, sa namerom da u javnosti kreiraju sliku njegove dotrajalosti mosta, omogućili drugom pravnom licu – PowerChina International Group Limited da stekne imovinsku korist. Podsećamo, planirano je potrošiti 100 miliona evra za zamenu dobrog i funkcionalnog mosta koji ponese oko 15 odsto saobraćaja svakog dana“, piše u saopštenju.

Kako navode, Beograđani su platili rekonstrukciju mosta pre 15 godina.

„Plaćena je oko deset miliona evra. Ovaj most je zdrav i funkcionalan i potrebno mu je samo redovno održavanje a ne rušnje. Međutim, puštaju ga da propadne kako bi na istom mestu, na njegovim zdravim stubovima napravili novu konstukciju (još uvek bez finalnog projekta). Za tih 100 miliona evra, bi se mogla napraviti dva nova mosta preko Save – koliko je potrebno Beogradu već danas“, izjavio je Đorđe Miketić koji je predao krivičnu prijavu, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari