U Golupcu beležimo parlamentarni, ali može se reći i više parlemantarni dan. Prošlog četvrtka u ovom gradu na Dunavu najpre je zasedala Skupština opštine i to 18 po redu,sazvana na zahtev opozicionih odbornika id redova Demokratske stranke i G 17 plus i to po hitnom postupku.

Na ovoj sednici trebalo je da se razgovara o smeni aktuelnog rukovodstva ove podunavske opštine. Naravno, zahvaljujući većini u opštinskom parlamentu koje čine stranke (SPS,DSS,SRS i Grupa građana),izglasano je poverenje trenutnoj vlasti u ovom gradu na čelu sa predsednikom opštine dr Nebojšom Mijovićem. Inače, predlažući saziv ove sednice Skupštine opštine, opozicioni odbornici predložili su dnevni red sa 13 tačaka,međutim, opet voljom većine prihvaćena je samo rasprava od tri tačke. Nezadovoljni ovakvim razvojem događana,odbornici DS i G 17 plus ig Golubačkog opštinskog parlamenta sa još tri sporna odbornika iz redova SRS čiji se mandati,međutim,kao sporni,nalaze na Sudu i o kojima se tek očekuje sudska odluka napustili su 18 sednicu SO Golubac, otišli do tamošnjeg hotela ,,Golubački grad’’ i u njegovom prostoru održalči su svoju sednicu i izabrali svoje nove organe. Dakle, zasedao je još jedan opštinski parlament,a samo da podsetimo, čitava opština Golubac broji oko 12.000 stanovnika, a koja će im biti izvršna ili parlamentarna vlast znaće se posle presude nadležnih sudskih organa Srbije.

-Na osnovu člana 46,stav 1 ,tačka 6 Zakona o loklanim izborima, dosadašnjem odborniku SRS Ani Radomirović iz Braničeva,promenom mesta prebivališta, prestao joj mandat,pa je umesto nje, na osnovu zakona,imenovan Živorad Demić iz Golupca,koji je kao 16 odbornik,činio većinu od ukupno 31 odbornika koliko broji SO Golubac. Na ovu odluku SO Golubac,žalili se opozicioni odbornici iz DS i G 17 plus, ovaj spor je i dalje na sudu, pa zato nema niko pravo, da mimo zakona radi kako hoće i da zakazuje nove sednice, smenjuje aktuelno rukovoodstvo i sam formira vlast. Poštovaćemo svaku odluku suda o ovom spornom mandatu odbornika Ane Radomirović, koja se kasnije ponovo vratila i promenila mesto boravka,odnosno vratila se kući kod roditelja da bi bila taj 16 odbornik na formiranju nove većine od strane opozicionih stranaka. Budimo hladne glave,i sačekajmo odluku nadležnih sudskih organa,kaže sekretar SO Golubac, Nebojša Graorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari