Podrška, ali studenti da budu ozbiljniji

Ljubiša Stojmirović, zamenik predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, za Danas

Ostavite komentar


  1. Studenti su u ovoj nemaštini više nego ozbiljni. Nemamo prihode 1000€ da budemo neozbiljni.

  2. Љубиша Стојимитовић и студенти … Општа хипокризија.
    Нека каже како је Тома диплома дипломирао код њега у дописном истуреном одељењу у Гроцкој.

  3. Hvala Vam na podrsci! Ovo ce neizmerno da nam znaci toliko da ne mogu da vam opisem.

  4. Bas tako nigde nije postojao taj rok kad su se upisivali dakle ustav je na strani starih studenata, pri tome fakuleteti namerno nisu radili bolonju tako da bi lako mogli da prebace stare ako to hoce na istu vec su npr menjali nazive ispite ne bi li ljudima ponistili vec polozeno (ne vazi za sve fakultete ima izuzetaka) dakle argument da studenti nista ne gube prelaskom na bolonju je vrlo upitan.

  5. Podržite stare studente!
    Mi smo mahom apsolventi, zaposleni ljudi, roditelji …. Deli nas uglavnom nekoliko ispita od diplome. Ukoliko već imamo snage i volje da završimo započeto, zar nam ne bi trebalo dati priliku za to? Najzad, zar zakon i Ustav nisu na našoj strani?

  6. Srećna sam što će problem „starih“ studenata uskoro biti na dnevnom redu zasedanja članova Odbora. Govoreći u lično ime, mogu da tvrdim da agonija oko produžetka, neizvesnost i iščekivanje, izazivaju pad koncentracije, nemogućnost planiranja i napredovanja u učenju (uz sve svakodnevne obaveze koje su neodložne zbog pitanja egzistencije).

  7. Rok za završetak studija nije ni trebalo uvoditi retroaktivno, a pošto jeste produžite ga. Ukinite ga.
    Podrška studentima!

  8. Сви сносимо кривицу, што нисмо завршили у року, почев од нас самих до система и државе у којој живимо. Свима је у интересу да завршимо , према томе или продужите или укините ретроактиван закон.

  9. Kao prvo, odluka je neustavna. Zakon po kojem smo upisali, je zakon po kojem imamo pravo da završimo studije, osim ako novi nije povoljniji po nas, što nije. Verujem da će mnogi večiti, ako do produženja ne dođe, podnositi tužbe. Kao drugo, mnogi večiti će preći na privatne fakultete ako do produženja ne dodje, što ni državi ne ide u prilog.

  10. Hvala na podrsci! Svi mi nesto radimo a kada bi zavrsili faks mogli bi da napredujemo na poslu to je slucaj kod mnogih koji ovo zahtevaju.

  11. Da nismo ozbiljni, ne bi se ni bunili. Zelimo da regularno zavrsimo ono sto smo poceli, pod uslovima pod kojima smo poceli

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.