Posle Zaječara, i u Subotici se formira Udruženje poslovnih žena pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država. Ambasada će pomagati u osnivanju i početnom radu ova dva udruženja kojima se želi uticati na unapređenje položaja žena koje se bave sopstvenim biznisom. Zasad će ova dva grada biti i svojevrsni centri ovakvih aktivnosti u okviru projekta Razvoj mreže udruženja poslovnih žena u severoistočnoj Srbiji i javno zagovaranje. Kako je najavila koordinatorka subotičkog udruženja, profesorica Ekonomskog fakulteta Danica Drakulić, osnivačka skupština će biti održana narednog petka, kada će i zvanično početi registracija članova i aktivnosti ovog udruženja.

Udruženja poslovnih žena Subotica je, dakle, deo projekta čiji je nosilac Udruženje poslovnih žena Srbije, uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Osnovni cilj stvaranja i subotičkog i zaječarskog udruženja je da „žensko preduzetništvo bude vidljivije i da lokalne opštine, kao i vlada, budu upoznati sa njegovim doprinosom privredi zemlje uopšte“.

– Za sada je interesovanje preduzetnica iz Subotice i okoline za angažman u okviru novog udruženja veoma dobar, a među njima ima mnogo vlasnica malih i srednjih firmi, zanatskih radnji, menadžerki. Namera naše asocijacije je da im se pomogne u boljem snalaženju na tržištu, a ta pomoć će biti raznolika, od finansijske u pogledu dolaženja do što boljih kredita, do konsaltinga, i u dobroj meri zavisiće od realnih potreba preduzetnica. Udruženje ća nastojati i da obezbedi komunikaciju sa lokalnim i organima na višem novu kako bi se uticalo na donošenje podsticajnih mera za podršku ženama preduzetnicima i razvoj ženskog preduzetništva uopšte – rekla je dr Danica Drakulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari