Podrška Grada Kragujevca programima i projektima iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite 1Foto: Grad Kragujevac

Predstavnici organizacija i udruženja u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite danas su u zgradi kragujevačke Gradske uprave, u prisustvu dr Gordane Damnjanović, članice Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, potpisali ugovore o dobijenim sredstvima za realizaciju godišnjih programa.

Za ukupno 18 programa i projekata iz ovih oblasti u 2022. godini iz gradskog budžeta izdvojeno je nešto više od 10, 5 miliona dinara. Za finansiranje godišnjih programa 15 udruženja iz oblasti socijalne zaštite, izdvojeno je 9, 3 miliona, a 1, 2 miliona dinara opredeljeno je za rad tri udruženja iz oblasti zdravstvene zaštite.

– Grad Kragujevac za finansiranje odnosno sufinansiranje godišnjih programa rada udruženja iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite, ove godine uvećao je budžet za oko 30 procenta u odnosu na prethodnu godinu, istakla je dr Gordana Damnjanović.

Ona je i podsetila da već nekoliko godina unazad, javni poziv za konkurisanje za sredstva iz budžeta grada, Gradska uprava raspisuje u junu ili najkasnije julu. Tako udruženja i organizacije na vreme mogu da predaju svoje predloge programa rada za narednu godinu, planiraju sredstva a već početkom godine potpišu ugovore kako bi po planu realizovali projekte i aktivnosti.

Cilj pružanja podrške udruženjima i organizacijama, kojima se ostvaruje interes u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite jeste unapređenje položaja njihovih korisnika.

Danijela Nešović, predsednica UO Udruženja za pomoć osobama sa autizmom kaže da je lokalna samouprava iz godine u godinu sigurna podrška za realizaciju godišnjeg programa koji je od velikog značaja za članovei njihove porodice. Osim vidljivosti u društvu osoba sa autizmom, kaže Nešovićka, aktivnosti koje realizujemo tokom godine je podizanje svesti javnosti, obeležavanje značajnih datuma, ali od najvećeg značaja su izleti koje zajednički organizujemo u oktobru u okviru obeležavanja Evropskog dana osoba sa autizmom.

Više vesti iz ovog grada čtajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari