Socijaldemokratska stranka (SDS) pozdravlja i podržava sve novinare koji danas
u Srbiji imaju hrabrosti da govore o onome o čemu vlast ćuti saopštila je danas SDS.

U okolnostima u kojima vlast nastoji da kontroliše sve medije i cenzuriše strahom, u kojima se gase emisije i dobijaju otkazi, smatramo da su dragoceni retki novinari i mediji koji se usuđuju da se odupru tome.

NIN koji, uprkos pritiscima, govori o odgovornosti ministra policije Nebojše Stefanovića za incident u Savamaloj je jedan od takvih primera. Zato pozdravljamo odluku apelacionog suda da preinači presudu po kojoj je Stefanović dobio spor protiv NIN, koji ga je u svom tekstu nazvao
„glavnim fantomom iz Savamale“.

Premijer je još pre godinu dana javno rekao da zna ko su odgovorni za suspendovanje Ustava u Savamali, ali je taj slučaj i dalje nerazjašnjen i niko još nije poneo
odgovornost.

Štaviše, danas premijer o Savamali govori samo kao o beznačajnom rušenju nekoliko baraka.

On time poručuje da je za ovu vlast sasvim prihvatljivo suspendovati Ustav i da se cena pravne države meri vrednošćusrušenih objekata.

Ako policija nije reagovala na pozive građana, svakako da je ministar policije odgovoran za to, bez obzira na to što premijer i dalje prikriva imena drugih dgovornih.

U okolnostima u kojima vlast i dalje ćuti, iako su javno priznali da znaju ko su organizatori rušenja u Hercegovačkoj ulici, može se reći da je celokupna vlast u Srbiji danas na čelu sa Aleksandrom Vučićem fantomska, navodi SDS u saopštenju.

U okolnostima u kojima se javna reč protiv takve vlasti skupo plaća, svi mediji i novinari kojima je etika profesije iznad straha pokazuju hrabrost bez koje nema uspešne borbe protiv antidemokratske vlasti koja unazađuje naše društvo i državu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari