Miroslav Gligorijević, direktor Titan Cementare Kosjerić, predstavio je javnosti Izveštaj o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju te fabrike za prošlu godinu. Taj izveštaj, kako je istakao Gligorijević, predstavlja „uravnoteženu simbiozu ekonomskih, ekoloških i etičkih vrednosti Cementare, integrisanih na društveno odgovoran način i sa pogledom ka budućim generacijama“.


– Društvena odgovornost našeg poslovanja ogleda se, pre svega, u nameri da uvažavamo i integrišemo interese lokalne zajednice, ekološke zahteve i zvaničnu regulativu Republike Srbije i Evropske Unije sa poslovnim ciljevima naše kompanije“, istakao je Gligorijević, dodavši da su ocena i verifikacija tog izveštaja bile poverene nezavisnoj fondaciji i stručnjacima iz organizacije DNV (Det Norske Veritas).

Predstavljanju tog dokumenta, osim brojnih gostiju, prisustvovali su Dragan Vujadinović, predsednik opštine Kosjerić i Maria Alexiou, CSR direktor TITAN Grupe.

– Cementara je naš sjajan partner, koji je prepoznao i podržao za nas značajne projekte. Neki od njih su Dečiji ekološki kamp, nagrađivanje najboljih učenika osnovnih i srednjih škola, program zapošljavanja pripravnika i mnogi drugi. Uveren sam da ćemo i dalje zajednički raditi na razvoju naše zajednice i unapređenju kvaliteta života svih njenih stanovnika“, poručio je predsednik opštine Dragan Vujadinović.

Titan Cementara je, od 2002. godine, deo inicijative Globalni dogovor Ujedinjenih nacija (Global compact UN), ali i članica organizacija poput CSR Europe, Alijanse EU za društveno odgovorno poslovanje i Svetskog poslovnog saveta za održivi razvoj (WBCSD), što, kako je istaknuto, svedoči o posvećenosti fabrike da istraje u realizovanju etičkih aspekata i vrednosti poslovanja naprednih društava. Njeni ciljevi su, kako je rečeno, poboljšanje energetske efikasnosti, smanjenje upotrebe fosilnih i uvođenje alternativnih goriva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari