Funkcioneri lokalne samouprave posetili su osnovne škole povodom retke i dragocene akcije pružanja materijalne pomoći svim učenicima prvog razreda na teritoriji grada Požarevca, kojih je ove školske godine upisano 875, za čiju podršku je iz budžeta izdvojeno ukupno 2.250.000 dinara.

Osnovnu školu „Kralj Aleksandar Prvi“ posetili su predsednik Gradske skupštine Miomir Ilić i član Gradskog veća zadužen za prosvetu i kulturu Radomir Mihajlović. Obraćajući se prisutnima, Miomir Ilić je istakao da je lokalna samouprava izdvojila sredstva u okviru realnih mogućnosti.

Zahvaljujući se Gradskoj upravi na izdvojenim sredstvima direktor škole Goran Seger je naglasio da materijalna podrška dosta znači učenicima podsećajući da i Ministarstvo prosvete već tri godine obezbeđuje besplatne udžbenike izražavajući nadu da će u narednom periodu taj projekat biti proširen na celokupno osnovno obrazovanje. Deca će to svakako umeti da vrate i to mnogo sadržajniji i lepši način, rekao je Seger.

Zamenica gradonačelnika Požarevca, Vukica Vasić i član lokalne vlade zadužen za prosvetu i kulturu Radomir Mihajlović posetili su osnovne škole „Sveti Sava“ i „Vuk Karadžić“ u Požarevcu i tom prilikom uručili roditeljima đaka prvaka po 2.500 dinara. Poželevši đacima uspešnu školsku godinu, Vukica Vasić je naglasila da pored pomoći u vidu školskog pribora, koji je dodeljen učenicima u septembru mesecu, lokalna samouprava je izdvojila preko 2,2 miliona dinara za sve prvake koji pohađaju nastavu na teritoriji Grada Požarevca. – Mi smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja svake godine izdvaja značajna sredstva za tekuće investiciono održavanje škola, ovom prilikom svaki prvak će dobiti po 2.500 dinara i trudićemo se da u narednom periodu ta izdvajanja budu veća, rekla je Vasić. U ime učenika i roditelja na finansikoj pomoći čelnicima Grada zahvalili su se direktori škola Margareta Sekulović i Radivoje Jakovljević, istakavši da ovim činom lokalna samouprava pokazuje da brine o mladima. Ovih dana i prvaci u ostalim školama dobiće najavljenu finansijsku pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari