– Ministar bez portfelja Rafet Husović obećao je da će Vlada Crne Gore i Ministarstvo za elementarne nepogode pomoći opštni Bijelo Polje da sanira štete na lokalnim putevima nastale prošle godine usljed elementarnih nepogoda.


On je u ponedjeljak posjetio Bijelo Polje i sa gradonačelnikom Tarzanom Miloševićem obišao kritična klizišta na području opštine.

– Bijelom Polju je potrebna podrška Ministarstva za elementarne nepogode i ona neće izostati. Opština treba da uradi projektnu dokumentaciju za sanaciju klizišta, da dostavi Ministarstvu predračun i premjer radova, a Vlada i Ministarstvo će nakon toga odrediti količinu pomoći, rekao je ministar Husović.

Milošević je izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje sa Ministarstvom za elementarne nepogode. „Mi smo u prethodnom periodu imali punu podršku toga Ministarstva, a evo, saradnju nastavljamo i u 2010. godini“, kazao je Milošević.

Opštinska Direkcije za izgradnju i investicije utvrdila je štetu nastalu prošle godine usljed elementarnih nepogoda na putevina Zaton – Dubovo, Srđevac – Lozna, Lozna – Crhljansko brdo, Crhljansko brdo – Goduša, Crhalj – Sipanje, Radulići – Godijevo, put Prijelozi, Brzava – Prijelozi, Tomaševo – Potrk, Volođina ulica, Babića brijeg – Cerovo, Lješnica – Čeoče, Bliškovo – Stožer i Pavino Polje – Kičava. Prema procjeni Direkcije za izgradnju i investicije ukupna šteta na ovim putnim pravcima iznosi oko 220 hiljada evra, a prema najavama radovi na sanaciji klizišta i potpornih zidova na putevima Zaton – Dubovo, Crhalj – Sipanje, Tomaševo – Potrk i u Volođinoj ulici su ugovoreni i treba da počnu kada to vremenski uslovi dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari