– Grad Užice, Nacionalna služba za zapošljavanje zajednički su obezbedili skoro 13,4 miliona dinara za javne radove, samozapošljavanje i stručnu praksu kojima je obuhvaćeno 131 lice sa evidencije užičke filijale te službe.

U gradskom budžetu, za tu namenu, izdvojeno je skoro 10 miliona dinara, a ostatak sume obezbedila je Nacionalna služba za zapošljavanje. Na taj način, 69 lica biće angažovano kroz program javnih radova, za 32 lica su obezbeđene subvencije za samozapošljavanje, dok je za njih 30 obezbeđena plaćena stručna praksa. To je druga godina zaredom da grad izdvaja novac za te namene, a u oblasti samozapošljavanja najveće interesovanje bilo je za proizvodno-zanatske i uslužne delatnosti. Iznos pojedinačne subvencije za samozapošljavanje je 160.000 dinara, a za osobe sa invaliditetom 200.000 dinara.



 – U narednom periodu dobićemo još sredstava od Nacionalne službe i od sutra biće raspisani novi javni pozivi za samozapošljavanje i javne radove – najavio je Branko Gavrilović, gradski većnik.

 Istakavši da je Užice sa deset miliona dinara iz gradskog budžeta, značajno doprinelo samozapošljavanju svih kategorija nezaposlenih lica, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović je rekao da je tim programom uspostavljena i dobra saradnja sa poslodavcima u okviru programa za stručne prakse.

 Prema rečima Zorice Milošević, direktorke užičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, do kraja ove godine planirano je da se radno angažuje 365 lica iz Užica, Čajetine, Požege, Arilja, Kosjerića i Bajine Bašte, za šta je, kako je rekla, planiran iznos od 36 miliona dinara.

     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari