„Sindikat rudara Srbije podržava novi Zakon o radu isključivo zbog toga što odvaja rad od nerada“, izjavio je Ljubiša Miljković, predsednik Sindikata rudara Srbije, čije je sedište u Boru, na konferenciji za novinare, objašnjavajući da su nova zakonska rešenja neophodna, pre svega, za industriju, jer sa jakom industrijom stvaraju se pretpostavke za rešavanje svih socijalnih problema u kojima se nalazi radnička klasa u Srbiji.

– Novi Zakon o radu ne odgovara samo onima koji gube fotelje, primanja i privilegije koje su imali. Tu mislim na takozvane reprezentativne sindikate koji primaju plate iz budžeta. Stari Zakon o radu zaposlenima je donosio samo nepovoljnosti: zatvarane su fabrike, mnogi su ostali bez posla, a neki i bez zasluženih penzija. Treba pokrenuti ljude da rade. Ova vlast mora da poštuje radnike koji rade i pune budžet – naglasio je Ljubiša Miljković, pozvavši sve koji misle dobro svojim porodicama da se ne priključuju protestima protiv novog Zakona o radu.

O novom Zakonu o radu bilo je reči prilikom posete generalnog direktora Rudarsko-topioničarskog basena Bor Blagoja Spaskovskog pogonu Jama, koji ističe da se stavovi radnika i menadžmenta o novom Zakonu o radu podudaraju.

– Novi Zakon o radu obezbeđuje definitivno odvajanje rada od nerada, privlačenje novih investicija, brže zapošljavanje mladih i ulazak u EU – kaže Spaskovski.

– Podržavamo Zakon o radu u potpunosti jer donosi boljitak svima nama – rekao je rudar u Jami Jovica Miletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari