Stotinak Kragujevčana ponovo je juče ujutro sprečilo rušenje buregdžijske radnje goranske porodice Murati na Trgu Mala Vaga, čije je uklanjanje, po tužbi prvog komšije velimira Petrovića, naložio Opštinski sud. Vlasnik buregdžinice Merdžan Murati rekao je da njegova porodica i on ni po koju cenu neće napustiti radnju.

Stotinak Kragujevčana ponovo je juče ujutro sprečilo rušenje buregdžijske radnje goranske porodice Murati na Trgu Mala Vaga, čije je uklanjanje, po tužbi prvog komšije velimira Petrovića, naložio Opštinski sud. Vlasnik buregdžinice Merdžan Murati rekao je da njegova porodica i on ni po koju cenu neće napustiti radnju. On tvrdi da je njegov komšija Velimir Petrović, koji je pre izvesnog vremena došao sa Kosova, nelegalno uknjižio plac na kojem se nalazi njegova radnja.
– Petrović je nelegalno uknjižio zgradu koja je nacionalizovana 1956, a time i parcelu na kojoj se nalazi moja radnja. Ta parcela i dalje pripada opštini Kragujevac, koja nam je taj plac dala još 1963 – pojašnjava Merdžan Murati.
On navodi da je Javno pravobranilaštvo Skupštine grada Kragujevca svojevremeno dobilo spor koji se odnosio na parcelu na kojoj se nalazi njegova radnja.
Porodični prijatelj Muratijevih, kragujevački advokat Zvonko Marković kaže da je presuda o rušenju buregdžijske radnje goranske familije doneta na osnovu falsifikovanog dokumenta, te da zbog toga očekuje da će sporno zemljište ostati u vlasništvu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari