Podrška porodici Stojić iz Sevojna, čija kuća je izgorela u požaru na Božić 1Kuća nakon požara/Foto: Grad Užice

Užičani i Sevojničani, ali i mnoge firme, pokazali su humanost kada su veoma brzo pritekli u pomoć porodici Stojić iz Sevojna, čija kuća je izgorela u požaru, pre četiri večeri.

Samohrana majka, zaposlena u Valjaonici bakra u Sevojnu, njena dva sina osnovca i njena majka dugo će pamtiti ovogodišnji Božić, kada je u vatri uništen njihov dom. Ali, pamtiće solidarnost i humanost Užičana, komšija, prijatelja i rođaka u Sevojnu, koji su istog trenutka pritekli u pomoć.

U požaru su izgoreli nameštaj, bela tehnika, svi kućni aparati i sve što je bilo u tom domaćinstvu. Ostali su samo nagoreli zidovi.

Na sreću, brzo je isključeno napajanje strujom i gasom, a užički vatrogasci su veoma brzo intervenisali, pa je sprečena nesreća većih razmera.

Uzrok požara, u kome nije bilo povređenih, a koji je buknuo u noći između 6. i 7. januara, još nije utvrđen, a sumnja se da su varničenja, a potom i vatru, izazvale loše elektroinstalacije.

Osim građana i firmi, podrška porodici je stigla i od KK Sevojno, u kome treniraju dvojica dečaka.

Porodica je, za sada, zbrinuta kod svojih rođaka, a mnogi građani – građevinski radnici i druge zanatlije su već sutradan započeli sanaciju njihovog doma.

Podrška porodici Stojić iz Sevojna, čija kuća je izgorela u požaru na Božić 2
Foto: TV5

Ivan Divljaković, majstor građevinac, jedan od onih koji su odmah reagovali,  kaže da je potrebna potpuna obnova kuće.

„Potrebno je sve – novac, stolarija, nameštaj i sve stvari za domaćinstvo, kao i građevinski materijal i molimo građevinske firme da pomognu ovoj porodici“, kazao je Divljaković i naveo da će on, njegove kolege i drugi majstori besplatno učestvovati u obnovi kuće Stojića.

I lokalna samouprava je najavila da će pomoći porodici iz Sevojna.

Gradonačelnica dr Jelena Raković Radivojević, koja je sa svojim saradnicima odmah posle požara posetila Stojiće, rekla je da su sa njom bili i predstavnici lokalnih javnih preduzeća, kako bi napravili specifikaciju potrebnog građevinskog materijala i radova.

„Grad će učestvovati u sanaciji porodične kuće Stojića, tako što će obezbediti kompletan građevinski materijal, a porodicu ćemo pomoći i sa 300.000 dinara“, najavila je gradonačelnica.

Ona se zahvalila građanima Užica i Sevojna, kao i vlasnicima firmi, na tome što su odmah reagovali i pomagali na licu mesta, tokom samog požara.

„Ponosna sam na njihovu humanost i solidranost. Bravo za Užičane i  Sevojničane, ljude velikog srca“, poručila je gradonačelnica.

Ona je istakla da je najvažnije to što niko od članova porodice Stojić nije povređen u požaru, a potom navela da se nada da će kuća biti obnovljena za oko jedan mesec.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Podrška školskih drugara

Školski drugari dvojice dečaka, kojima je kuća uništena u požaru, pokrenuli su danas akciju prikupljanja pomoći. Oni će, na Trgu partizana, od 13 do 16 časova do petka, prikuljati novac za obnovu kuće.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari