Sektoru malih i srednjih preduzeća sa teritorije Bačke odobreno je 13,8 miliona dinara bespovratnih sredstava, saopštila je Regionalna razvojna agencija Bačka.

U prvom kvartalu 2012. godine godine privrednicima sa prostora Bačke u okviru dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava, koja je raspisalo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, odobreno je 13,8 miliona dinara.

Prvi javni poziv je realizovan u okviru Mere podrške malim i srednjim preduzećima koja imaju tendenciju brzog rasta – GAZELE čiji je osnovni cilj bilo unapređenje konkurentnosti i povećanje zaposlenosti.

– Ukupan budžet za ovu meru na nivou Republike Srbije iznosio je 30 miliona dinara od čega su preduzeća sa prostora Bačke dobila nešto više od četiri miliona dinara bespovratnih sredstava, odnosno 13,5 odsto od ukupno raspoloživih sredstava na nivou cele Srbije – rekao je direktor Regionalne razvojne agencije Bačka Srđan Vezmar.

Od 17 preduzeća koja su podnela zahtev Regionalnoj razvojnoj agenciji Bačka u okviru ovog Javnog poziva, 10 preduzeća je dobilo bespovratna sredstva za unapređenje poslovanja.

– U okviru Mere podrške malim i srednjim preduzećima i zadrugama za jačanje inovativnosti, ukupno je konkurisalo 41 preduzeće sa teritorije Bačke od čega je 19 preduzeća dobilo bespovratna sredstva. Opšti cilj ove mere je sufinansiranje opravdanih troškova za one aktivnosti preduzeća koje imaju za cilj uvođenje inovativnosti u poslovanje – objasnio je Vezmar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari