Predstavnici muzičkog i humanitarnog Next festivala, koji će se i ove godine održati 24. i 25. aprila u Gradskom kulturnom centru, poklonili su opremu vrednu 185.000 dinara Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Anđeli“. Pomoć je dragocena, jer će članovima tog udruženja, prvenstveno deci, omogućiti boravak u mnogo komfornijem prostoru.

Osim što kroz nastup domaćih rok bendova promoviše dobru muziku, Next festival je prepoznatljiv po humanitarnom karakteru, jer prihodom od prodatih ulaznica pomaže onima kojima je pomoć neophodna. Organizatori su tokom prošlogodišnjeg festivala najavili da će prihod od prodatih ulaznica nameniti udruženju „Anđeli“, koje godinama opstaje u neuslovnom prostoru, i to obećanje su ispunili.

– Udruženje „Anđeli“ je anketiralo svoje članove o tome šta im je potrebno kako bi nastavili da kreativno ispunjavaju svoje vreme. Na osnovu toga, kupili smo razboj, mašinu za šivenje, LCD televizor, DVD, 10 stolica, a očekujemo još isporuku 15 stolica i dva stola – objasnio je Srećko Ristanović iz organizacije Next festivala, zahvalivši se Gradu i sponzorima koji su podržali taj festival, kao i Užičanima koji su prošle godine kupili ulaznice za taj festival. Tanja Selaković, predsednica udruženja „Anđeli“, istakla je da je taj humani gest veoma važan, jer šalje poruku deci i njihovim roditeljima da o njima neko razmišlja i da želi da ublaži njihove probleme.

– Oprema koju smo dobili unaprediće rad udruženja kroz organizovanje različitih vrsta radionica. U saradnji sa Tehničkom školom „Radoje Ljubičić“ organizovaćemo obuke za rad na razboju i mašinama za šivenje, nakon čega će naši članovi izrađivati različite predmete koje ćemo prodavati i ostvarivati prihod za rad udruženja, kazala je Tanja Selaković, dodavši da to udruženje ima 55 članova i da se u prostoru koje koristi deca i roditelji okupljaju tri puta sedmično i da sa stručnim saradnicima učestvuju u raznim oblicima kreativnog rada.

– Velika smo porodica, kojoj puno znači kada neko obrati pažnju na naše probleme. Drago nam je što ima humanih ljudi koji su prepoznali našu situaciju i ponudili pomoć. Deca su oduševljena, ali i mi roditelji – poručila je Selakovićka, istakavši da je i ona majka dečaka sa Daunovim sindromom.

Nastavak humanosti

Užički Next festival osnovan je pre tri godine i pokrenulo ga je udruženje „Shift 2“. Od prodaje ulaznica sa prvog festivala, u saradnji sa Fondom B92, kupljen je savremeni CTG aparat za Savetovalište za trudnice užičkog Doma zdravlja. Ristanović je najavio da će prihod sa ovogodišnjeg festivala, takođe u saradnji sa tim fondom, biti iskorišćen u humanitarne svrhe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari