Podržati slobodu medija u Srbiji. I tačka!

Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher Bjeregord o slobodi medija u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Nedostaje preporuka da javni servis RTS/RTV mora biti redovno dostupan u udarnom terminu svim parlamentarnim strankama.

  2. Daj bože da tako bude, kao što vi pričate ali ja sam ubeđen da je AV iskoristio sastanak sa vama da bi se domaćoj javnosti pokazao kao neko kome svet daje priliku za rukovanje i slikanje!
    Najbolja slika je RTS, da o prvoj i Pinku ne govorim. Juče čusmo da je odnos SNS a i svih opozicionih partija 4:1 u vremenu na medijima, jasno u korist SNS a! Očekujem da već danas naveče u dnevniku vidim jednog iz opozicije kao sagovornika na ovu temu pa makar bio to Preletačević-beli. Nije važno, samo da nije Vulin, Dačić, Stefanović, da o Vučiću ne pričam, on ionako ima prvih 10 min. dnevnika! Recimo da vidimo Radulovića ili Đilasa ili … ma samo da je iz opozicije, da znamo da se nama prisilno naplaćena pretplata potroši na naše političke adute! I Bergelundu će biti jasnije da ga je AV uzeo ozbiljno!

  3. Pored problema navedenih u tekstu, u Srbiji je poslednjih godina skoro nemoguce da "druga strana" iznese svoj stav, odbranu, nema dijaloga ni suceljavanja misljenja.Po pravilu jedna strana isprica svoju pricu, dok se drugoj strani takva mogucnost ne dozvoljava.Neki podatak je i da druga strana, nece da odgovori na napad.To se po pravilu dogadja u medijima pod kontrolom SNS vlasti.Koliko gradjana u Srbiji zna da SNS organizovano i perfidno nije dozvolila u skupstini raspravu o najvaznijem zakonu, Zakonu o budzetu, ili nasilnickom ponasanju predsednice Skupstine, koja poslanicima ne dozvoljava da govore, ili ih prekida u pola recenice, kaznjava samovoljno, ne dozvoljava nijednu tacku dnevnog reda na predlog opozicije.Srbija je privatna drzava u kojoj jedna politicka stranka SNS pokusava i prilicno joj to uspeva da nametne jednopartijski sistem zloupotrebom izbornog procesa na svim nivoima vlasti.

  4. PRVO KUD PRED IZBORE DOLEPRŠA ,ZGUBIDANE. DRUGO,KAŽI ,"ko je tražio najmanje 5000 mrtvih u Srebrenici,TREĆE,ko je Naredio upotrebu osiromašenog uranijuma u bombardovanju Srbije. ISTRAŽI I OBJAVI U SRBIJI I POKAŽI ŠTA JE TO NOVINARSTVO

  5. Ma ljudi, Aca slobodu medija shvata tako da po njegovim medijima može da se lupeta sve i svašta protiv svih koji se usude da javno kritikuju, pre svega njegove marifetluke radi učvršćivanja lične vlasti, i ostanka na vlasti SNS/SRS, SPS i ostale bratije. Nije badava, kao privatizovana TV medijska scena, na način da su ti mediji koje su stvarali građani Srbije prodati budzašta ljubiteljima lika i dela, nego da budu kovači lika i dela, ali i pljuvači svih onih koji drugačije misle. Neće on smeti da gasi Danas, NIN, Vreme, Nedeljnik, N1, pustiće po jednom na RTS i oba Dragana, i Sašu, i Radula,…, ali će, zato, svakodnevno, po nebrojano puta, do 4. marta, od Pinka, preko Studia B, Happy-ja, do istog tog RTSa, Informera i ostalih žutih novina, bljuvati zmajevsku vatru na njih ne bi li ih onemilio gradanima cele Srbije. To je ta sloboda o kojoj je pričao ovima iz Evrope, a koja će ,za ovu priliku, biti odrađena ovako kako rekoh.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.