"Podržavamo inicijativu da se izborimo za stajalište Autokomande" 1Foto: Nina Čolić

“Autobuski prevoznici iz brojnih gradova koji u Beograd dolaze autoputem Beograd – Niš, među njima i Bortravel iz Bora, uputili su svim nadležnim beogradskim i republičkim institucijama inicijativu da se, usled izmeštanja glavne autobuske stanice u Beogradu, zadrži autobusko stajalište Autokomanda i ta inicijativa je odbijena”, istakla je Gordana Marinović, potpredsednica SSP Bor.

Prema njenim rečima odbijanje ove inicijative nema loše posledice samo za prevoznike već i za građane i zahteva da je svi podrže.

“Ukoliko se ne zadrži stajalište Autokomanda, kao što u svom odgovoru kaže i sama uprava grada Beograda, prevoznici će biti upućeni na obilaznicu što će povećati kilometražu i vreme, a zatim usloviti i moguće povećanje cene autobuskih karata, a zatim uputiti i putnike na alternativne prevoze iz ‘sive zone’ koji svakako nisu kvalitetniji niti bezbedniji od autobusa Bortravela. Takođe, putnici će biti sa nove autobuske stanice upućeni na gradski prevoz, u kome se dovoljno dobro ne snalaze, da bi došli do gradskog jezgra, a najčešće do zdravstvenih institucija”, ističe ona.

Ona ističe da pored studentskih domova, najčešći razlog dolaska u Beograd jesu zdravstvene ustanove.

“U njih dolaze iz unutrašnjosti, jer nemamo lekare specijaliste i zdravstvo je u potpunosti urušeno, ljudi jako narušenog zdravlja, a često sa sobom vode malu decu koja moraju u Beograd kod lekara jer u svojim gradovima nemaju ništa. Gradska uprava Beograd odbijanjem ove inicijative usmerava bolesnu decu na gradski prevoz u kom će dodatno izgubiti vreme i sigurno neće stići na preglede koji se zakazuju rano ujutru”, objašnjava ona.

Dodaje da podržavaju inicijativu Bortravela i pozivaju i građane ostalih gradova koji u Beograd dolaze iz pravca autoputa Beograd – Niš da se zajedno izbore za stajalište Autokomanda koje svima mnogo znači.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari