Stavljanje Vršca u Program za razvoj velikih industrijskih centara, što donosi značajna podsticajna sredstva za investitore, za sve nas u Vršcu od velikog je značaja jer nam je svima cilj otvaranje novih radnih mesta. Smatram da uz kompletno opremljeno zemljište u Tehnološkom parku i ovako značajna podsticajna sredstva za otvaranje novih radnih mesta, investitori u Vršcu sada zaista imaju odlične uslove za podizanje pogona – istakao je predsednik Opštine Vršac Čedomir Živković na sednici Opštinskog veća.


Na sednici je razmatran zaključak republičke vlade, kojim je usvojen Program oživljavanja velikih industrijskih centara od posebnog interesa za Republiku Srbiju za 2011. godinu, među kojima je i Opština Vršac. U gradovima obuhvaćenim ovim programom investitori će imati pravo na podsticaj do 10.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

Prema Programu, podsticaj države za zapošljavanje novih radnika proširuje se na gradove koji imaju više od 50.000 stanovnika i imaju stopu nezaposlenosti veću od 20 odsto, među kojima je i Vršac, dok će se i dalje nastaviti s pomaganjem sa 2.000 do 10.000 evra za svako novootvoreno radno mesto u 40 opština gde je stepen razvijenosti ispod 50 odsto republičkog proseka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari