Svečanom sjednicom u velikoj sali Centra za kulturu obilježen je 30. septembar, Dan opštine Rožaje.

Predsjednik Opštine Nusret Kalačje na svječanosti izjavio da se lokalna uprava odgovorno odnosila prema svim obavezama i uspjela da započne realizaciju svih planiranih projekata, a neke od njih i da završi. On je najavio da će se i ubuduće intenzivno raditi na poboljšanju komunalne infrastrukture i privatnog preduzetništva. Prema Kalačevim riječima, početak izgradnje deponije za odlaganje čvrstog otpada, izgradnju dvije područne osnovne škole, modernizaciju brojnih ulica u gradu i na selu, stručno osposobljavanje službenika lokalne uprave za poslove vezane za pristupanje EU, smanjenje nezaposlenosti, prioritetni su zadaci rožajske lokalne vlasti u narednoj godini i periodu.

– Do kraja godine ćemo uraditi program sa nizom podsticajnih mjera koje će značiti otvaranje novih radnih mjesta. U saradnji sa Vladom podržaćemo sve projekte koji imaju ekonomske opravdanost i budućnost – naveo je Kalač. U ovom kraju ekonomski su isplativi projekti u proizvodnji zdrave hrane, planinskog, ljetnjeg i zimskog turizma, te iskorišćavanja potencijala, vode, šumskih plodova. Kako bi razvoj bio moguć, Rožaje će morati više da ulaže u kvalitetno obrazovanje mladih, upozorio je Kalač.

Svječanosti su prisustvovale brojne visoke zvanice, a predsjednik Crne Gore Filip Vujanovićje istakao da mu je drago da se Rožajci koji su živjeli u inostranstvu vraćaju i ulažu kapital u svoj grad. „Oni su ovdje prepoznali šansu za svoj biznis i profit, a istovremeno i šansu za ukupan razvoj Rožaja. Između dva praznika u gradu na Ibru je učinjeno zaista mnogo. Unaprijeđena je komunalna infrastruktura, urađeno je mnogo na afirmaciji preduzetništva kroz korišćenje potencijala“, zaključio je Vujanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari