Podstrek za razvoj IT sektora 1

Stručnjak informacionih tehnologija Adrijan David Čeok, direktor Instituta za imaginativni inženjering iz Malezije, održao je predavanje u primeni interneta u budućnosti studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

U Srbiju ga je dovelo istraživanje o naučniku Nikoli Tesli i saradnja sa našim naučnicima, jednim kolegom u Maleziji i kolegama u Srbiji.

– Razlog mog boravka u Srbiji je veliki naučnik Nikola Tesla, čiji me je naučni rad veoma zainteresovao. Drago mi je da sam prilikom ove posete saznao puno i o naučniku Mihajlu Pupinu. Moram reći da sam zadovoljan predavanjem, studenti su pažljivo sve pratili i bili zainteresovani da postavljaju pitanja, naveo je Čeok, kome su domaćini poklonili autobiografiju Pupina.

– Radimo na afirmaciji IT sektora, privlačenju kompanija iz ove oblasti da dođu u naš grad, pomažemo uvođenje novih studijskih programa na fakultetu. Dobili smo priliku da čujemo u kom pravcu se IT sektor razvija i da se povežemo sa institutom gde naš gost radi, navodi pomoćnik zrenjaninskog gradonačelnika Duško Radišić. On ističe da Grad planira otvaranje specijalizovanog smera u zrenjaninskoj gimnaziji za računarstvo, a priprema se i projekat „Smart city“ koji bi razvijao programe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari