U sredu jutru, oko 6.15, na magistralnom putu Požarevac-Veliko Gradište u neposrednoj blizini mosta na Mlavi, preko puta restorana „Lav“, dogodila se teška saobraćajna nezgoda u kojoj su se direktno sudarili automobil „Dačija-sandero“ kladovskih registracija i „Fiat-palea“ sa požarevačkim tablicama. Tom prilikom život je izgubila petomesečna beba, dok su šestoro lica zadobili teške i lakše telesne povrede.


Kako nezvanično saznajemo do nesreće je došlo zbog toga što je vozilo marke „Fiat-palea“ iz neutvrđenih razloga, krećući se iz pravca Požarevca ka Velikom Gradištu, prešla preko pune linije na levu stranu kolovoza i direktno se sudarila sa vozilom marke „Dačija“ koja se kretale sa suprutne strane. Za volanom Fijata bio je Staniša T. (35) iz Požarevca, a u kolima je bio i Staniša J. (49) iz Poljane. U „Dačiji“ se nalazila petočlana porodica Perčinović iz Kladova. Vozilom je upravljao Dragan Perčinović (36), dok su se u njemu nalazila njegova supruga Marijana (30), stariji sin Nemanja (7) i mlađi petomesečni Saša, kao i otac Zaviša (62). Prilikom sudara svi putnici u automobili zadobili su teže i lakše telesne povrede, dok je, nažalost, petomesečni Saša preminuo na licu mesta.

Kolima hitne pomoći svi učesnici ove nezgode preveženi su u požarevačku bolnicu gde lekari saniraju njihove povrede.

U požarevačkoj bolnici kažu da je petomesečna beba preminula pre nego što je dovezena u bolnicu. Načelnik urgentne službe u toj bolnici Milanče Vučković rekao je da niko od povređenih nije životno ugrožen.

– U sudaru dva automobila povređeno je šest osoba i oni su na dijagonostici, niko nije vitalno ugrožen i verujem da neće biti hospitalizovani nakon obavljenih pregleda. Dve osobe su zadobile teže telesne povrede, mislim da je ženska osoba zadobila prelom potkolenice, a dete prelom nekih kostiju šake, dok ostali, koji se dalje pregledaju, imaju lakše povrede- rekao je Vučković i dodao da je beba, na žalost, u bolnicu dovežena mrtva.

Jedan od policajaca koji je vršio uviđaj prokomentarisao je da im se „lepo završila prošla i počela Nova godina“, misleći na nesreću krajem prošle godine koja se dogodila, takođe, na Mlavskom mostu kod Salakovca, u kojem je život izgubila četvoromesečna beba i na ovu u kojoj je poginuo petomesečni dečak.

Načelnik Saobraćajne policije u Požarevcu Darko Jeremić je rekao da je najverovatniji uzrok nesreće neprilagođena brzina vozila i da je do sudara došlo kada je vozilo požarevačkih tablica prešlo na suprotnu traku.

„Vozilo koje je dolazilo iz pravca Požarevca je najverovatnije prešlo na traku vozila koje se kretalo iz pravca Velikog Gradišta ka Požarevcu i došlo je do sudara. Moram da napomenem da je na tom mestu, ako posmatramo iz pravca Požarevca krivina u desno, da je bila magla i da je kolovoz bio klizav i vlažan“.

Beba koja je poginula nalazila se u korpi na zadnjem sedištu. Da li je beba bila adekvatno obezbeđena za vožnju, ali i ostale detalje ove nesreće trebalo bi da pokaže istraga, kaže Jeremić. „Beba je bila u korpi. Znači, postojala je korpa u vozilu. Šta je uzrok, da li je bila vezana ili ne, to ne mogu da vam kažem dok se u istrazi ne utvrdi“.

Vozač „Fijata „ Staniša Trifunović (35) i njegov saputnik Staniša Jevtić (49) iz Poljane krenuli su na posao na kop Drmno, kada se dogodila nesreće. Kako nezvanično saznajemo oba vozača nisu imali alkohol u krvi prilikom udesa.

Saobraćaj na putu Požarevac – Veliko Gradište bio je u prekidu do 9.50 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari