U teškoj saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Požarevac-Veliko Gradište, preko puta restorana „Lav“, juče je u direktnom sudaru automobila „dačija-sandero“ i „fiat-palea“, poginula petomesečna beba, a šestoro lica je zadobilo teške i lakše telesne povrede.


Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo zbog toga što je vozilo marke „fiat-palea“ iz neutvrđenih razloga, krećući se iz pravca Požarevca ka Velikom Gradištu, prešla preko pune linije na levu stranu kolovoza i direktno se sudarila sa vozilom marke „dačija“ koja se kretala sa suprotne strane. Za volanom Fijata bio je Staniša T.(35) iz Požarevca, a u kolima je bio i Staniša J.(49) iz Poljane. U „dačiji“ se nalazila petočlana porodica Perčinović iz Kladova. Vozilom je upravljao Dragan Perčinović (36), dok su se u njemu nalazila njegova supruga Marijana(30), stariji sin Nemanja(7) i mlađi petomesečni Saša, kao i otac Zaviša (62). Prilikom sudara svi putnici u automobili zadobili su teže i lakše telesne povrede, dok je, nažalost, petomesečni Saša preminuo na licu mesta.

Kolima hitne pomoći svi učesnici ove nezgode prevezeni su u požarevačku bolnicu gde lekari saniraju njihove povrede.

U požarevačkoj bolnici kažu da je petomesečna beba preminula pre nego što je dovezena u bolnicu. Načelnik urgentne službe u toj bolnici Milanče Vučković rekao je da niko od povređenih nije životno ugrožen.

– U sudaru dva automobila povređeno je šest osoba i oni su na dijagnostici, niko nije vitalno ugrožen i verujem da neće biti hospitalizovani nakon obavljenih pregleda. Dve osobe su zadobile teže telesne povrede, mislim da je ženska osoba zadobila prelom potkolenice, a dete prelom kostiju šake, dok ostali, koji se dalje pregledaju, imaju lakše povrede – rekao je Vučković i dodao da je beba, nažalost, u bolnicu dovežena mrtva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari